23948sdkhjf

Olieprøveboringer i den jyske undergrund

Nordsøfonden og det polske statsejede olie- og gasselskab, PGNIG, har planlagt prøveboringer mellem Aabenraa og Sønderborg
Studier af detaljerede tre-dimensionale kort over undergrunden har givet håb om at finde olie i et områd ved Kiding i Sønderjylland

- Det er nyt, at vi i Danmark laver en tredimensionel seismisk undersøgelse, der giver et meget mere detaljeret billede af undergrunden. Chancen for, at boringen går ned i de rigtige lag er meget større med denne nye teknologi, siger direktør for Nordsøfonden, Peter Helmer Steen til Ingeniøren.

Mulig milliardgevinst
Nordsøfonden og PGNIG investerer 30 mio. kr. i prøveboringen, som påbegyndes i foråret 2011 og ventes at tage halvanden måned.

Viser prøveboringerne sig succesfulde kan der være mange penge at hente.

- Vi tror på, at der er gode muligheder. Og vi taler om, at der kan ligge flere millioner tønder olie der i undergrunden. Det har en værdi af flere milliarder kroner, siger direktør for Nordsøfonden, Peter Helmer Steen til dr.dk/syd.

Stadig stor usikkerhed om undergrunden
Bliver der fundet olie er der dog ingen garanti for, at det bliver til et olieeventyr.

- Vi skal undersøge, hvor meget olie der er dernede. Og derefter kan vi vurdere, om det kan betale sig at udvinde det, siger projektleder Hans Koch.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095