23948sdkhjf

Endelig: First fire i Grenaa

Opførelsen af flisværket ramte ellers et bump på vejen da kedelleverandøren gik konkurs.

Fredag den 5. januar kl. 12:53 havde Grenaa Varmeværk første optænding i den ene af de to kedler på det nye flis-anlæg.

Endelig, kunne man fristes til at sige.

Anlægget har været et par år under vejs - og processen er forløbet ganske fint. Lige indtil at kedelleverandøren Weiss gik konkurs i august.

Kedelarbejdet på det 165 millioner kroner dyre anlæg blev derfor indstillet, men det tog direktør Søren Gertsen hos Grenaa Varmeværk med ophøjet ro.

Han fortalte dengang til Energy Supply, at selskabet selv ville gå i gang med at færdiggøre projektet inklusive kedelentreprisen.

Som sagt, så gjort.

Aftale med Adding
Selvom kedlerne ved tidspunktet for Weiss’ konkurs var på plads, valgte Grenaa Varmeværk dog at entrere med Adding Engineering i Aalborg.

Virksomheden skulle bistå med teknisk projektledelse og ingeniørbistand i forbindelse med færdiggørelse og idriftsættelse af værket.

Og den aftale har altså gjort, at Grenaa Varmeværk for første gang har haft tændt op i den ene fliskedel.

- Det nye flisanlæg har været længe undervejs på grund af konkursen, så det var med meget stor længsel, at den første kedel kunne tændes op, fortæller projektleder Søren Høeg fra Adding Engineering og tilføjer:

- Hele projekttemaet har arbejdet intenst siden sommerferien for at nå denne milepæl. Det har været dejligt at se anlægget fungere i drift.

Den anden kedel følger snart
I anledningen af first fire var både bestyrelsesformand Kent Soelberg og direktør Søren Gertsen fra Grenaa Varmeværk til stede for at hjælpe med optændingen i den ene af de to kedler.

Det er planen, at der tændes op i den anden kedel i løbet af januar.

I februar skal Grenaa Varmeværk forsyne hele byen fra det nye flisanlæg, da de eksisterende produktionsanlæg lukkes ned.

Ikke kun på flis
Grenaa Varmeværk kommer dog ikke kun til at køre på flis.

Tidligere har selskabet kigget på overskudsvarmen fra produktionen på De Danske Gærfabrikker, der har til huse en spytklat fra varmeværkets gamle anlæg.

Det projekt blev dog for år tilbage udskudt på ubestemt tid, da det viste sig, at man ikke kunne hente helt så meget ud af energien, som man troede. Samtidig var der en del tekniske forhindringer, der gjorde det en tand mere besværligt end ventet.

Nu har man så kig på en anden form for brændsel – nemlig solvarme - eller rettere endnu mere solvarme.

Et stort projekt om opførelsen af et nyt solvarmeanlæg er lige nu er ude i offentlig høring efter godkendelse fra kommunen.

Anlægget bliver på 18.000 kvadratmeter – altså noget større end det eksisterende solvarmeanlæg på 12.000 kvadratmeter.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11