23948sdkhjf

Siemens udfordres på offshore-området

DONG Energy’s har gennem flere år arbejdet tæt sammen med Siemens WindPower og i planlagte vindmølleparker anvender møller fra netop Siemens. Konkurrerende vindmølleproducenter håber nu at bryde samarbejdet. DONG Energy åben for nye samarbejdspartnere.
Siemens WindPower og DONG Energy har arbejdet sammen gennem flere år, og har en rammeaftale om levering af over 500 vindmøller. Pt. anvendes Siemens møller i etableringen af DONG Energy’s offshore-vindmølleparker ved Anholt og den engelske Walney-vindmøllepark.

Konkurrenterne Vestas og GE Wind har længe villet bryde samarbejdet mellem parterne. DONG Energy ser fordele ved at flere parter er interesserede i at blive leverandør og afviser ikke at finde en ny partner.

- Vi bygger Walney, London Array og Anholt-parkerne, som alle er færdige ved udgangen af 2013, siger Christina Grumstrup Sørensen, ansvarlige for Dong Energys vindmøllesatsning, til Børsen.

Konkurrence giver økonomiske fordele
DONG og Siemens indgik i slutningen af 2010 en aftale om at teste nyudviklede 6 MW vindmøller . Samarbejde om nye mølletyper kan være en åbning for nye partnerskaber.

- Vi er åbne over for test af vindmøller fra flere producenter, siger Christina Grumstrup Sørensen.

De mange bejlere og konkurrencen på markedet for offshore-vind generelt glæder DONG, som ser økonomiske fordele ved øget konkurrence.

- Vi oplever, at Vestas og andre er mere aktive inden for offshore, og det er vi rigtigt glade for. Det er godt for markedet. Det øger udbuddet af ny teknologi, og det er godt økonomisk, for det betyder, at priserne kommer ned, forklarer Christina Grumstrup Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125