Kommuner høres om flere testmøller
Potentielle placeringer af store testmøller sendes i høring og rykker dermed et skridt nærmere.
Industrien efterlyser ca. 10 teststeder til prototypemøller, hvis det forsat skal være fordelagtigt at udvikle møllerne i Danmark.
Går videre med syv potentielle teststeder
I dag sender Naturstyrelsen derfor en miljøvurdering i høring, som peger på, at der kan arbejdes videre med placering af store testmøller på 7 områder.
- Vi skal nu i en tæt dialog med de kommuner, som har potentielt egnede steder til testvind-møller. Vi skal i fællesskab videre i processen og finde de steder, der skal være omdrejningspunktet for udvikling af nye, mere effektive vindmøller i fremtiden. Det vil være til gavn for både kommunerne og for det grønne Danmark, siger miljøminister Karen Ellemann.
De syv områder er foreløbigt vurderet potentielt egnede, men flere af dem kan udgå, når det nærmer sig konkrete projekter, hvor man bl.a. vil skulle undersøge, om de overholder EU-naturbeskyttelsesbestemmelser og krav til støjgrænser. Det vil ske, når der bliver udarbejdet kommuneplantillæg og egentlige VVM-redegørelser for hvert anlæg.
Testpladser – ikke testcentre
Allerede i forbindelsen med aftalen om testcentret i Østerild besluttede regeringen sammen med S, SF og DF at hjælpe med at finde egnede steder til testmøller, der sammen med testcenteret i Østerild vil medvirke til at fremtidssikre Danmarks position som verdens førende inden for vindmøller.
De nye testpladser skal ikke forveksles med det nationale testcenter i Østerild, hvor der både skal testes og forskes. I Østerild er der plads til syv vindmøller, hvor de nye testpladser kun skal have plads til to til fire møller. Derfor vil de nye pladser også kun fylde min. 54 hektar, mens det nationale testcenter er på 450 hektar.
De syv potentielt egnede arealer er: tre arealer ved Stauning i Ringkøbing-Skjern Kommune, to arealer i Tønder Kommune, et område i Jammerbugt kommune samt et i Vesthimmerlands kommune.