23948sdkhjf

Medie: Forsyningsselskaber bruger penge på cocktails og luksusture

Minister kan ikke blande sig i driften, men han forlanger respekt for forbrugerne.

Ifølge en gennemgang af 45 forsyningsselskabers rejseforbrug foretaget af Politiken bruger landets kommunalt ejede forsyningsselskaber penge på andet og mere dristributionen af el, vand og varme.

Det skriver Politiken søndag.

Af undersøgelsen fremgår det, at tæt på halvdelen af selskaberne i de seneste fem år har været på rejser til lande uden for Europa og mindst tolv af selskaberne i samme periode har godkendt, at medarbejdere eller ledelse har brugt 80.000 kroner eller mere på en enkelt rejse.

Under faglige rejser er det betalt for flybilletter på businessclass, overnatning på femstjernede hoteller, dyre middage og byture.

Udgifterne er ifølge professor i forvaltningsret Sten Bønsing ved Aalborg Universitet lidt i gråzonen for, hvad der er lovligt.

- Det er problematisk, fordi det i sidste ende er borgernes penge, som bliver brugt på noget, der ikke vedrører det offentlige. De er et helt fundamentalt princip, at offentlige myndigheder kun må bruge penge på noget, der kommer det offentlige til glæde, og ikke noget, der kommer private borgere, herunder ansatte, til glæde, siger Sten Bønsing, professor i forvaltningsret, Aalborg Universitet.

Stripperklub & rejser
Medarbejdere hos Hofor har fra 2011 fra 2016 brugt mere end 2,7 millioner kroner på udlandsrejser til destinationer som Barcelona, Milano, Ottawa, Atlanta og New Orleans.

Hos AffaldPlus har der været rejser til Firenze, Barcelona og Paris, hvor der i forbindelse med sidstnævnte var indkøbt billetter til en Moulin Rouge-forestilling. I 2015 rejste 14 bestyrelsesmedlemmer og chefer til Californien i 8 dage for 256.810 kroner.

AffaldPlus’ direktør John Kusz forklarer, at udenlandsrejser er vigtige, da man ofte får ideer med hjem, der kan anvendes i det daglige arbejde.

Kan ikke blande sig
Da det var kommet frem, at forsyningsselskaberne har brugt store beløb på blandt andet rejser, gik TV2 gik til energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt. 

- Det vi har set her, giver anledning til, at vi skal have en snak om tingene, siger Lars Christian Lilleholt.

Snakken komme dog ikke til at handle om en stramning af reglerne eller et eftersyn af branchen. Lars Christian Lilleholt siger, at han ikke kan blande sig i driften af selskaberne, men at han kan forlange, at forsyningsselskaberne drives så effektivt som muligt og med størst muligt repsekt for forbrugerne.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078