23948sdkhjf

Ond matematik afslører overforbrug og læk

Dagene, hvor omkostningsfuldt hardware, bi-målere og data-loggere er den eneste løsning på overvågning af virksomheders energiforbrug, lakker mod enden.

Forsker og opfinder Bo Eskerod Madsen har ved hjælp af komplekse algoritmer og IoT nu udviklet energiovervågning, som kan monteres direkte uden på alt fra elkabler, vandrør og fjernvarmerør – uden at skære i ledninger eller afbryde strømmen.

- Det er simpel ond matematik, der har skabt løsningen, hvor vi gør op med den tekniske black box, som bygningsinstallationer ofte er, forklarer Bo Eskerod Madsen, udvikler og stifter af den lille virksomhed ReMoni.

Komplekse algoritmer & clamp-on sensorer
ReMoni arbejder altså på at forbedre og udbrede virksomheders muligheder for at overvåge deres energiforbrug. Løsningen ligger i de komplekse algoritmer og clamp-on sensorer.

Ved hjælp af kunstig intelligens, IoT og Machine Learning, har Bo Eskerod Madsen opfundet en række patenterede, trådløse sensorer, som giver et nøjagtigt billede af energiforbruget.

Clamp-on sensorerne opfanger energiforbruget, der sendes til ReMonis egen cloud-service, hvor de omregnes til alarmer i tilfælde af eksempelvis overforbrug eller læk. 

Begejstring fra Odense til Bruxelles
ReMoni, som for alvor gik i produktion september sidste år, har vakt begejstring indenfor energi- og bygningsstyringsbranchen.

Bo Eskerod Madsen fortæller, at løsningen i første om gang er målrettet profesionelle bygningsejere og energi- og forsyningsselskaberne.

Han da også allerede solgt sin løsning til blandt andre Aarhus Kommune, Odense Kommune og SDU.

- ReMoni gør det muligt at kortlægge en bygning, uden destruktive indgreb. Du skal ikke skære i kabler. Fejlfindingsprocessen er nemmere, og du kan forebygge. Du kan sætte udstyret op, uden foregående uddannelse eller kendskab, og du kan måle ligeså detaljeret som du har lyst til. Jeg synes, det er genialt, siger Kristian Bork, der er bygningsvedligeholder i Odense Kommune.

Begejstringen for ReMoni kan også måles i Bruxelles, da EU bakker massivt op om udviklingen af ReMonis løsninger. Blandt andet har Horizon 2020 programmet støttet ReMonis produktudvikling med over 5.000.000 kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078