23948sdkhjf

Rift om at blive Nordisk Energikommune

12 danske kommuner har taget imod udfordringen om at blive Nordisk Energikommune 2011. I alt deltager 44 nordiske nordiske kommuner.
Antallet af ansøgerkommuner viser, at de nordiske kommuner både kan og vil tage aktiv del i udfordringen om at gøre Norden til en region, der er uafhængig af fossil energi, og har fokus på grøn vækst.

Konkurrencen om at blive Nordisk Energikommune blev skudt i gang 25. oktober 2010, og understøtter kommunernes indsats for bæredygtige energi- og klimaløsninger.

Udstillingsvindue for lokale nergiløsninger
For at komme i betragtning som Nordisk Energikommune 2011 skal kommunen præsentere et energiprojekt, eksempelvis inden for vedvarende energi eller energieffektivitet, som viser at kommunen gør en særlig indsats for at vælge banebrydende og innovative løsninger, som skaber grøn vækst og udvikling i regionen og samtidig bidrager til at realisere visionen om et energisystem, der er CO2-neutralt eller uafhængigt af fossile brændsler.

På hjemmesiden www.nordicenergymunicipality.org findes uddybende oplysninger om projektet, ansøgningsmateriale til konkurrencen m.m. Hjemmesiden fungerer endvidere som udstillingsvindue for de mange lokale energiløsninger.

De deltagende danske kommuner er Albertslund, Bornholm, Frederikshavn, Helsingør, Herning, Kolding, Lolland, Middelfart, Ringkøbing-Skjern, Samsø, Skive, Solrød.

Vinderen findes til sommer
De deltagende kommuner vil blive bedømt af en national bedømmelseskomité, som skal nominere op til 3 kommuner i hvert land. De nominerede kommuner offentliggøres alle i midten af marts.

Herhjemme bedømmes kommunerne i første omgang af den nationale bedømmelseskomite, som har adm. direktør Mads Lebech som formand og derudover tæller Ellen Højgaard Jensen, Susanne Herfelt, Jørgen Kjems og Birgit W. Nørgaard. Klima- og energiminister Lykke Friis vil 15. marts 2011 offentliggøre de danske kommuner, der nomineres til titlen som Nordisk Energikommune 2011.

De nominerede kommuner går videre i konkurrencen og vil i foråret blive bedømt af en nordisk bedømmelseskomité. Den endelige vinder af titlen som Nordisk Energikommune 2011 vil blive udnævnt ved en event i Finland medio juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096