23948sdkhjf

Komproment vinder pris for bæredygtig facadeløsning

Det er anden gang på en måned at virksomheden anerkendes med en pris

Komproment, Novopan og Wood Step var vinderne, da Danske Byggecentre for femte gang uddelte Byggeriets Klimapriser i forbindelse med Byggeri-messen, der afholdes i disse dage i Messe C, Fredericia.

Det var Fredericias borgmester, Jacob Bjerregaard (A), der tirsdag eftermiddag overrakte priserne til de tre udstillere, der var udvalgt blandt 23 nominerede produkter og løsninger.

- Med uddelingen kaster vi lys over de producenter, der gør en ekstra indsats for at gøre det nemt at bygge klimavenligt. Vi er utroligt stolte over den bevågenhed, som klimapriserne får i branchen og den prestige, som priserne giver til vinderne, sagde administrerende direktør Palle Thomsen fra Danske Byggecentre.

Miljøpris til solcelle-løsning
Byggeriet Miljøpris gik til Komproment, der på mindre end 2,5 år har udviklet en serie af bæredygtige facade- og tagløsninger, som kan leveres med integrerede solceller.

Alle produkter er Cradle2Cradle certificeret på sølvniveau. Ingen af materialerne indeholder skadelige stoffer, og de kan genbruges eller indgå i en ny produktionscyklus. De kan også demonteres eller adskilles uden brug af specialværktøj.

Det er anden gang inden for bare en måned, at Komproment modtager en pris. Den 19. februar var det konservative medlem af Europa-Parlamentet, Bendt Bendtsen, på besøg hos Komproment for at overrække EU-Prisen SME Star Award 2018 i kategorien start-up. 

- Vi er stolte og glade for at have vundet både en international og en national pris i 2018. Miljøprisen er et bevis på, at vores satsning på bæredygtighed er bemærket, og at det har været investeringen værd, siger Niels Heidtmann, eksportdirektør og partner hos Komproment.

Særpris
Det er 10 år siden, at Danske Byggecentre indstiftede Byggeriets Klimapriser for at fremme udviklingen af byggevarer med bedre energi- og miljømæssige egenskaber.

Jubilæet blev markeret med en særpris, som gik til H+H for montageliften Ergo.

Hør mere om hvad det vil sige at bygge cirkulært - i følge Niels Heidtmann.

Klimaprisen

Kronospan ApS for Novopan Klimagulv - en 25 mm sporet undergulvsplade med fræsede spor til 20 mm varmeslanger til vandbaseret gulvvarme. Novopan Klimagulv er det eneste undergulv til gulvvarme i Skandinavien, der har opnået Svanemærket. Mindst 70 procent af råvarerne til pladeproduktionen er genanvendt træffald. De resterende 30 procent af råvarerne er bæredygtigt FSC- og PEFC-certificeret træ fra danske skove.

Energiprisen

Wood Step A/S for loftstrappeløsningen Polar-Step og Polar Topkarm. Det er en topisoleret loftstrappe med 87 mm front samt toplem i tagrummet, også med 87 mm front, hvilket har sikret en testet u-værdi på 0,37. Konstruktionen imødekommer de øgede tæthedskrav i BR2020. Løsningen er 100 procent PEFC-certificeret.

Miljøprisen 

Komproment for sin milljøstrategi. Virksomheden har udviklet facadeprodukter med udgangspunkt i adskillelse og genanvendelse og arbejder samtidig med dokumenteret bæredygtighed via Cradle to Cradle. Fem produkter er certificeret på sølv-niveau. Med facaderne leveres en 'sort boks' med materialeoplysninger, således at materialerne kan genanvendes og indgå i det cirkulære byggeri.

Særprisen

H+H Danmark A/S for H+H Ergo montagelift, som i 2017 vandt Patent Nords innovationspris for ”på innovativ vis at kombinere øget konkurrenceevne med forbedret arbejdsmiljø” og for liftens betydning for arbejdsmiljøet. H+H tænker sikkerhed og arbejdsmiljø helt ud i sidste led af værdikæden. Der er udtaget tre patenter på H+H Ergo. Det seneste er et krydslasersystem, som skal lette arbejdet med montagen yderligere.

Artiklen er en del af temaet Video & Billedserier.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.102