23948sdkhjf

Nyt sekretariat for energimærkning og ecodesign

Energistyrelsen har indgået aftale med et konsortium, som de næste fire år skal varetage opgaver med produkter, der er omfattet af europæiske regler om ecodesign og energimærkning.
Et nyt sekretariat for ecodesign og energimærkning af produkter er etableret, kaldet ’Sekretariatet for Eco-design og Energimærkning af produkter’ har set dagens lys. Det erstatter ’Sekretariatet for Energimærkning af Produkter’

Energistyrelsen og det i 2010 nyoprettede Center for Energibesparelser vil indgå i tæt samarbejde omkring markedstilsynet med produkter omfattet af EU’s energimærkningsordning, eco-designkrav og Center for Energibesparelsers energisparemærke. Det skal komme leverandører og forbrugere til gode, ved at sikre større sikkerhed for korrekt markedsføring af de produkter, som er omfattet af ordningerne.

Sekretariatets opgaver vil blive varetaget af et konsortium, som Energistyrelsen har indgået en fireårig aftale med.

Mærkning og kontrol
Gennem tilsynet skal det sikres, at produkter der markedsføres på det danske marked, er i overensstemmelse med Ecodesign-reglerne, som medfører, at de mindst energieffektive produkter bliver fjernet fra det europæiske marked.

Konkret står sekretariatet for administration i forbindelse med stikprøvekontrol af produkterne, herunder udvælgelse af de produkter, der skal kontrolleres samt indhentning og gennemgang af teknisk dokumentation fra producenterne og opfølgning på kontrolresultater over for producenter og leverandører.

Desuden er sekretariatet ansvarlig for kontrol af om energimærkningen er til stede og sidder korrekt på produkterne i butikkerne og om emballagen til lyskilder og anden produktinformation er korrekt udformet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109