23948sdkhjf

Giganternes kamp om havvind

Siemens og ABB er i skarp konkurrence om ordrerne på at koble det voksende antal store havvindmølleparker til det europæiske elnet.
Udsigten til et stigende antal af stadig større havvindmølleparker i de europæiske farvande betyder, at der er mange penge at tjene på at forbinde havvindmølleparkerne til fastlandets elnet.

Kampen om milliardordrerne på offshore-området er derfor stadig hårdere.

Siemens fører...
Siemens er pt. førende på markedet. Selskabet har eksempelvis fået til opgave at installere det hidtil længste søkabel mellem en havvindmøllepark og elnettet på land. Kablet skal strække sig over en 160 km lang strækning fra havvindmølleparken DanTysk ud for øen Sylt og til det tyske fastland. Med en overføringskapacitet på op til 864 MW sætter kablet også på dette område rekord.

Endeligt er der også tale om en økonomisk rekord, idet netoperatøren, hollandske TenneT, forventer at investeringen samlet koster 10 mia. svenske kroner.

Ordren på at sikre forbindelsen til havvindmølleparken DanTysk er blot en af mange opgaver, som betyder, at Siemens har en anslået markedsandel på 40 procent.

... men ABB fortsætter jagten
ABB vil ikke oplyse hvor stor en markedsandel selskabet har, men slår fast, at havvind er et marked, som har stigende betydning for selskabet.

- Den havbaserede vindkraft er et vigtigt marked, som vokser hurtigt, især i Tyskland og Storbritannien, siger Stefan Jonsson, chef for ABBs Offshore Wind Connections, til NyTeknik.se.

I sommers fik ABB sin hidtil største ordre til en værdi af 4,8 mia. svenske kroner. Selskabet skal bygge en HVDC light-forbidnelse på 800 MW, som skal koble flere havvindmølleparker i Dolwin 1-området til det tyske elnet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126