23948sdkhjf

Øsamfund skal være selvforsynende med vedvarende energi

Med Samsø som forbillede skal Tunø, Fejø og Anholt samt tre irske småøer udarbejde planer for, hvordan øsamfundene kan blive selvforsynende med vedvarende energi.
Tunø, Fejø og Anholt kan blive de næste danske øer, der ligesom Samsø bliver selvforsynende med vedvarende energi.

Med en bevilling på 70.000 kr. skal en energigruppe på Tunø kortlægge øens energiforbrug samt udarbejde en handlingsplan for hvordan, den kan blive selvforsynende med CO2-neutral energi.

De 70.000 kr. er dog mindre end energigruppen havde håbet på. Derfor bliver det ikke aktuelt at analysere øens færgedrift, da det vil kræve ekstern konsulentbistand.

Mange gode ideer
- Hvis Tunø skal blive selvforsynende med energi, så kræver det samarbejde og fælles løsninger. Heldigvis har vi masser af idéer, siger Heine S. Birckner, til Århus Stiftstidende, i sin beskrivelse af hvordan opgaven skal løses.

Blandt idéerne er en kombination af varmepumper og vindmøllestrøm, men også strøm fra solceller og produktion af biobrændsel vil Energigruppen undersøges nærmere. Ligeledes ønsker man at kortlægge øens samlede forbrug af el, olie, koks og benzin for dermed at påvirke hele øens befolkning til at reducere forbruget af fossile brændsler.

Tunø Energigruppe får input til arbejdet fra de fire byrådsmedlemmer fra Odder Kommune, Sanne Rubinke, Vera Jørgensen, Anne Bonefeldt og konservative Niels Rosenberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.448