23948sdkhjf

Kriegers Flak giver 10.000 arbejdspladser

Prisen for havvindmølleparken, som skal rumme 200 kæmpe vindmøller, forventes at ligge mellem 15 til 20 milliarder.
Klima- og energiminister Lykke Friis afslører til TV2, at vindmølleparken Kriegers Flak snart bliver en realitet.

Dermed kommer en af verdens største havvindmølleparker til at ligge i dansk farvand. Som den første kan havvindmølleparken forsyne flere lande, idet der vil blive sendt strøm til både Danmark, Tyskland og potentielt Sverige.

Krigers Flak kommer til at bestå af op mod 200 kæmpe vindmøller i 150-200 meters højde. Tilsammen kan de mange møller årligt forsyne 600.000 husstande med grøn energi.

Sikrer arbejdspladser på kort og langt sigt
Byggeriet af den store havvindmøllepark sikrer 10.000 arbejdspladser årligt indtil færdiggørelsen i 2017. Fremadrettet er der også danske jobs i parken, da det kan blive et udstillingsvindue for danske vindmøllevirksomheders formåen.

- Det her er et vigtig led i at sørge for, at vi bliver ved med at være de bedste, siger Lars Aagaard, direktør ved Dansk Energi, til TV 2|Nyhederne.

Prisen for Kriegers Flak ventes at ligge mellem 15 og 20 mia. kr. EU-Kommissionen har tidligere givet tilsagn om at støtte projektet med 1,1 mia. kr .

Industrien ser med glæde på udviklingen
Brancheorganisationen Vindmølleindustrien ser ligesom Dansk Energi store muligheder i Kriegers Flak.

- De danske virksomheder har en markedsandel på mere end 90 pct. indenfor havvind. Og med Kriegers Flak får vi virkelig mulighed for at udnytte og styrke de helt særlige danske kompetencer. Der er vel ikke noget andet område i Danmark, hvor en dansk styrkeposition er så dominerende som på havmølleområdet. Med den skærpede globale konkurrence om at komme ind på markedet for havvind som vi især ser fra briterne, men også Kina og USA, så kommer beslutningen om Kriegers Flak på det helt rigtige tidspunkt, siger Jan Hylleberg, adm. direktør i Vindmølleindustrien og fortsætter:

- Kriegers Flak vil blive en milepæl i historien om havvind helt på linje med da vi installerede verdens første havvindmøllepark i Vindeby ud for Lolland i 1991. Med Kriegers Flak får vi endnu en gang flyttet vores teknologiske formåen så danske virksomheder vil stå endnu bedre rustet i kampen om det interessante offshore marked.
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094