23948sdkhjf

DONG ønsker at sælge decentrale kraftværker

Energiselskabet ser på mulighederne for at skille sig af med 7 decentral kraftværker.
En række mindre halmfyrede kraftværker kan skifte ejer indenfor en kort årrække. DONG ønsker at skille sig af med flere af de mindre, decentrale værker, som selskabet i dag ejer.

- Det er ikke et ophørsudsalg nu og her. Vi overholder alle vores forpligtigelser overfor leverandørerne. Men vi er kommet frem til, at for et stort selskab som Dong er det ikke en kerneaktivitet at drive små kraftværker, siger kommunikationsmedarbejder Andreas Krog.

Det drejer sig om kraftværkerne i Haslev, Slagelse, Masnedø, Køge, Maribo/Sakskøbing, DTU i Lyngby samt en nedlukning af værket i Grenå, skriver Epn.dk.

270.000 ton halm kan blive udfaset
Sælges kraftværkerne risikerer 270.000 ton halm af de ca. 900.000 ton der anvendes til energi at blive udfaset. Et scenarie Danske Halmleverandører er interesserede i at stoppe:

- Vi kan være interesseret i alt. Vi går objektivt ind og vil beregne alle muligheder. Det eneste, vi ikke ønsker, er, at vi udfaser 270.000 ton halm fra energiproduktionen, siger Danske Halmleverandørers formand Hans Stougaard.
Læs mere om: Dong
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094