23948sdkhjf

Massiv offshore-satsning i USA

For første gang lancerer den amerikanske regering en koordineret plan for udvikling af offshore vindenergi i USA.
Udvikling og udbredelse af offshore vindenergi i USA får et boost med en ny koordineret, strategisk plan, som Indenrigs- og Energiministerierne netop har lanceret.

Initiativet indeholder blandt andet mulighed for støtte på op mod 50,5 mio. dollars (ca 275 mio. kr.) til forskning og projekter, som fremmer udviklingen af offshorevindenergi.

- Via den strategiske arbejdsplan koordinerer USA ny forskning og udviklingsinitiativer med mere effektive, fremadtænkende planlægning, så vi hurtigt kan få en amerikansk offshore vindindustri på benene. Dette initiativ vil fremme den type innovation, som vil hjælpe os med at skabe nye jobs, opbygge en ren energifremtid samt konkurrere og vind i det 21. århundredes teknologier, siger den USA’s indenrigsminister, Ken Salazar.

Skal sikre strøm til 15 millioner husstande
Offshore-området betragtes som centralt for at opflyde målsætningen om 80% vedvarende energikilder i 2035. Det skal gøres ved at sikre 10 MW fra offshorevind i 2020 og samlet 54 MW fra havvindmøller i 2035, hvilket er nok til at forsyne 15,2 mio. gennemsnitlige amerikanske hjem med strøm.

For at indfri målsætningen fokuserer initiativet på tre primære udfordringer; Offshore vindenergis relativt høje pris, tekniske udfordringer ved installationer, drift og netsammenkobling samt mangel på data og erfaring med projektprocesser.

Indsatsområdet bliver i særlig grad det midt-atlantiske vindenergiområde, som strækker sig fra kysten ud for New Jersey i nord over Delaware og Maryland til Virginia i syd.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078