23948sdkhjf

DONG indvier sit første kraftværk i Storbritannien

Åbningen af et 5 milliarder dyrt kraftværk i Wales markerer DONG Energy’s vækstmuligheder i Storbritannien.
DONG Energy har indviet sit første kraftværk i Storbritannien, det gasfyrede Severn Power Station ved Newport i det sydlige Wales.

- Severn Power Station er et vigtigt skridt i forlængelse af vores strategi om at opnå en mere miljøvenlig energiproduktion. Vi satser på naturgas, fordi det er en fleksibel og attraktiv energikilde i arbejdet med at reducere CO2-udledningen, siger Anders Eldrup, adm. direktør i DONG Energy.

Det fem mia. kr. dyre anlæg har en kapacitet på 824 MW, og kan producere el svarende til omkring 1,5 mio. husstandes årlige forbrug.

Omfattende modernisering af energiforsyningen
Med den mest moderne teknologi, som er til rådighed, bidrager kraftværket både til det britiske elforbrug mange år frem i tiden, og begrænse klimapåvirkningen, idet det har en effektivitetsgrad på 58%, hvilket er ca. 10% bedre en andre gas- og kulfyrede kraftværker.

Kraftværket markerer samtidig de nye forretningsmuligheder, som findes på Storbritanniens energimarked.

Den britiske energiforsyning står over for en kæmpe udfordring, idet 25 % af produktionskapaciteten vil være forældet i 2018. Det danner grundlag for et stort vækstpotentiale hos DONG Energy, som med Severen-kraftværket viser evne til at bidrage netop den opgave.
Kommenter artiklen (4)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156