23948sdkhjf

Flere gasleverandører end nogensinde før

Antallet af gasleverandører er stigende, og i 2011 får forbrugerne mulighed for at vælge mellem endnu flere gasleverandører.
Fra marts måned vil der være 15 forskellige gasleverandører at vælge imellem for de danske gaskunder.

De ’gamle’ gasselskaber - DONG, HNG Midt-Nord og NGF Gazelle – har siden markedsåbningen på gasmarkedet i 2004, hvor det blev muligt for forbrugerne frit at vælge hvilken leverandør af gas de har ønsket, præget markedet med kun begrænset konkurrence fra enkelte andre leverandører.

Det billede ser nu ud til at ændre sig. Der kommer både flere gasselskaber, og samtidig har de enkelte leverandører også forskellige typer produkter at tilbyde. Eksempelvis sælger flere gasleverandører gas til priser, der er baseret på priser fra gasbørsen, hvor gasprisen traditionelt har været bundet op på olieprisen.

Udviklingens årsaget
De seneste år er antallet af grossister – transportkunder – på gasmarkedet blevet øget. Det lader til nu at have en afsmittende virkning på detailmarkedet. Når gasleverandørerne på detailmarkedet skal vælge grossist, er der flere at vælge imellem til at varetage transporten af gas i transmissionssystemet.

- Vi er glade for den øgede konkurrence, når der nu kommer flere udbydere. Det er et godt tegn, og det giver mulighed for en større gennemsigtighed på gasmarkedet end hidtil, når gasleverandørerne tilmed vælger aktivt at bruge Gasprisguiden, afslutter Dorte Kristiansen fra Energinet.dk’s Kunder & Markedsudvikling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094