23948sdkhjf

Anlæg af plast-solfangere sat på pause

Varmeforsyningsloven kom i vejen

Virksomheden Heliac har sammen med Danapak Flexibles udviklet en helt ny type solfanger, der blandt består af en plastfolie fremstillet af sidst nævnte virksomhed.

Selskabet har længe arbejdet på at opstille en 2MW-udgave af anlægget på Møn, og før jul kom det så frem, at solfangerproducenten og SK Forsyning arbejdede på at opstille en solfanger-park ved SK Forsynings nye varmeværk i Halsskov.

Det skriver SN.dk

Lokalplanen for anlægget med en placering lige ud til motorvejen er for længst på plads. SK Forsyning skulle aftage det varme vand fra anlægget, men ikke selv investere penge i anlægget.

Den aftale er nu faldet på gulvet.

Henrik Birch fra SK Forsyning fortæller, at det er varmeforsyningsloven, der forhindrer forsyningsselskabet i at købe varmt vand til en højere pris, end selskabet selv kan producere til.

Han fortæller dog, at han stadig håber, at projektet bliver til noget.

Det samme gør direktør for Heliac, Henrik Pranov.

 - Vi bygger i løbet af sommeren et demo-anlæg sammen med E.On ved Lendemarke på Møn. Når det kører, er vi også bedre i stand til at vurdere prissætningen og den totale økonomi for et fuld-skala-anlæg, som det i Korsør skulle være. Vi går ikke efter at tjene de store penge, men vi vil omvendt heller ikke sætte penge til, siger Henrik Pranov.

Anlægget i Korsør er godkendt til at fylde 12.500 kvadratmeter.

Sådan virker solfangeren

Heliacs solfanger virker som et stort brændeglas.

Solfangerens linse består af en fokuserende plastfolie, der klæbes på en glasplade.

Solens stråler fokuseres gennem glasset ned på en varmeveksler, der sidder to meter bag glasset, hvor der også løber et rør med en varmebærende væske.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.151