Fjernvarmeselskab interesseret i dødsdømt kraftvarmeværk
Svendborg Fjernvarme er klar til at gå i dialog om en overtagelse af det lukningstruede Svendborg Kraftvarmeværk.
Sådan lyder det fra direktør i Svendborg Fjernvarme og bestyrelsesmedlem i Svendborg Kraftvarme Carl Madsen efter politikerne i kommunen i tirsdags besluttede at kappe båndene til kraftvarmeværket, når gælden er væk i 2024.
Det skriver Fyens.dk.
- Det kunne godt være interessant for os - også før 2024. Det, der driver os, er forbrugernes interesse, så det handler om en kombination af økonomi, noget miljø og betingelserne for et køb, siger Carl Madsen.
Carl Madsen ser flere muligheder i værket, som politikerne ikke ønsker at drive. Det kunne være en konvertering til et biomassefyret kraftvarmeværk eller man kunne fortsætte med at fyre med affald, som hentes i udlandet og ikke hos de lokale forbrugere.
Det er dog for tidligt at sige noget om, hvilken vej man vil gå. Carl Madsen vil nu i dialog om økonomi, muligheder og tilladelser.
Om Svendborg Fjernvarme Svendborg Fjernvarme leverer varme til ca. 4.800 andelshavere. Omkring 50 procent af varmen aftages fra det kommunale kraftvarmeværk. De resterende 50 procent leveres fra egne produktionsanlæg placeret på henholdsvis Bagergade 40A, A.P. Møllersvej 41 og Bodøvej 13. Centralen i Bagergade er placeret i midtbyen sammen med administrationen, teknisk afdeling og tegnestuen. Bagergade Central fyrer med CO2 neutral biobrændsel. Vestre Central er placeret i vestre bydel ved siden af Svendborg Erhvervsskole. Vestre Central fyrer med CO2 neutral biobrændsel. Nordre Central er placeret ved Svendborg Kraftvarme. På Nordre Central er der 2 gaskedler, 3 gasmotorer og en akkumuleringstank.Nordre Central fyrer med naturgas. |