23948sdkhjf

Tore i angreb på biomassen

Afgiftsfritagelsen af biomasse er en byrde for statskassen, og pengene kunne være brugt bedre.

Det mener E.Ons danske topchef Tore Harritshøj i følge Berlingske Business.

Årsagen til at biomassen koster i statskassen, er ikke den forholdsvist beskedne direkte støtte, men det, at den er afgiftsfritaget.

- For statskassen er støtte kontra manglende provenu to sider af den samme mønt. Vi taler meget om, at vi har opbygget en vindindustri, men den usagte sandhed er, at vi har været bedre til at opbygge en biomasseindusstri. Og biomasse er ikke den energiform, vi bør satse mest på. Det manglende provenu, som staten bruger på at afgiftsfritage biomasse, er lige så mange penge som til resten af støtten til grøn energi, siger Tore HArritshøj i dagens udgave af Berlingske Business.

Det kan dog være svært at sige, hvad fritagelsen koster, men E.On har for nyligt lavet beregninger, der anslår, at fritagelsen beløber sig til at provenutab på 12 milliarder kroner i 2015 og 2016.

Tore Harritshøj mener ikke, at de penge er bedst givet ud der. Han er derimod enig med eksperterne i Klimarådet, der i deres seneste rapport, understregede, at der samfundsøkonomisk er bedre alternativer til træbrændslet.

Ændring af reglerne?
Tore Harritshøj lufter en idé om at ændre reglerne for afgiftsfritagelsen af biomasse.

Hos Dansk Fjernvarme vil man ikke afvise ideen om en revision af biomasseafgifterne, men man understreger dog, at det ikke må skade de store investeringer, der allerede er foretaget i biomasse, hvilket man er helt enig i hos Ørsted.

Her kalder energiselskabets chef for regulering Ulrik Stridbæk det en katastrofe, hvis man politisk ændrer rammevilkårerne for biomasse bagudrettet.

Energi,- Forsynings- og klimaminster Lars Christian Lilleholt ser derimod ingen afgiftsændring for sig. Han siger til Berlingske at brug af biomasse efter regeringens opfattelse er en del af den grønne omstilling.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109