23948sdkhjf

Folketinget nikker ja til 330 meter høje møller

Testcentrene i Østerild og Høvsøre udvides

Et flertal i Folketinget har netop stemt for at udbygge Det nationale testcenter i Østerild med to pladser og testcenteret i Høvsøre med to pladser. Her afventer udvidelsen dog en endelig blåstempling af Natura-2000 i EU-Kommissionen.

Det skriver Vindmølleindustrien på sin hjemmeside.

Det er et flertal bestående af regeringen, Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre, der står bag den nye aftale.

 Aftalen er det endelige punktum i processen for udvidelsen af de to danske testcentre for fuldskala vindmøller, og det vækker glæde i Vindmølleindustrien.

- Det er en meget stor dag, da optimale ramme for test og udviklingen af fremtidens vindmøller er absolut essentielt for vindmølleindustriens aktører og for at bringe prisen på grøn strøm fra vindmøller endnu længere ned, siger Camilla Holbech, souschef i Vindmølleindustrien.

Fire nye testpladser
Konkret udvides Østerild i Thy med én vindmølle nord for de eksisterende syv testvindmøller samt én vindmølle syd for. Samtidig øges totalhøjden for de syv midterste vindmøller til 330 meter.

I Høvsøre i Lemvig Kommune betyder udvidelsen, at der kan testes vindmøller med en højde op til 200 meter. Den sydligste af de to nye standpladser vil blive placeret i et Natura-2000 område, der er underlagt EU-beskyttelse.

Da partierne bag aftalen om udvidelse af testcentrene har vægtet samfundsmæssige interesser højt, lægges der i aftalen op til at etablere en standplads i Natura-2000-området mod at der foretages kompensationsforanstaltninger i form af ny levestedsarealer for de påvirkede arter. Dette afventer EU-Kommissionens godkendelse.

- Forslaget om at placere den sydligste standplads på Høvsøre i Natura-2000-området beror på en nøje vurdering af, at områdets funktion kan opretholdes. At et flertal i Folketinget har valgt netop denne løsning betyder også, at der skal foretages færre ekspropriationer, og derfor bakkes forslaget om at gå ind i Natura-2000 området også op af Vindmølleindustrien ligesom Folketinget nu også har gjort det, siger Camilla Holbech der nu vil afvente EU-Kommissionens vurdering.

Artiklen er bragt i samarbejde med Vindmølleindustrien

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094