Folkemødet har fået nyt energi- og klimavartegn
Grøn omstilling og bæredygtighed er i fokus på den nye Energiens Scene, som blev indviet på Folkemødet torsdag. Scenen, som Dansk Energi, Bornholms Forsyning & Energi og Folkemødet står bag, danner rammen for de fleste debatter om energi og klima i Allinge.
- Formålet er at skabe et ikonisk vartegn, der understreger, at energisektoren bidrager til at gøre Danmark rigt, frit og grønnere, siger Lars Aagaard, administrerende direktør i Dansk Energi.
Byggedrama på Bornholm
Scenen er bæredygtig arkitektur skabt i massivt træ med budskabet om, at det materiale kan bidrage til at imødegå de globale klimaforandringer. Træ oplagrer kulstof, hvorved CO2-indholdet i atmosfæren nedbringes. Samtidig er selve teltdugen lavet i bæredygtige tekstiler.
- Scenen har et meget ekspressivt og geometriske udtryk. Kontrasten mellem det massive træ og den lette teltdug signalerer, at det danske energisystem består af et kompliceret netværk af kilder. Alle disse kilder skal spille sammen, hvis vi skal finde løsningerne på fremtidens energi- og klimaudfordringer, fortæller arkitekt Kasper Guldager Jensen, som har tegnet scenen
Selve byggeriet af den nye Energiens Scene holdt hårdt og blev et kapløb med tiden. Scenen var først færdig to timer før åbningen kl. 13.00. Det skyldtes, at elementerne til scenen blev forsinket, og derfor måtte man få hjælp af lokale bornholmske håndværkere.
- Vi har været udfordrede og måttet tage alle timer i brug, fortæller arkitekt Kristoffer Tejlgaard – som har stået for selve opsætningen af scenen – til TV2 Bornholm.
På den første dag blev grønne investeringer og fremtidens transport blandt andet debatteret. Fredag lægger Energiens Scene telt til debatter om klima og energi med et internationalt perspektiv, hvor blandt andre den amerikanske ambassadør, Carla Sands, taler med Dansk Energis direktør Lars Aagaard.
Artiklen er bragt i samarbejde med Dansk Energi
Artiklen er en del af temaet Folkemødet.