23948sdkhjf

Arcon-Sunmark opfører kraftvarmeværk på losseplads

Projektet kombinerer naturgas, solvarme, en elkedel og energilagring

En nedlagt losseplads i udkanten af den østrigske by Graz har nu fået et nyt formål.

Arcon-Sunmark har udviklet og opført et kraftvarmeanlæg for WDS Energiedienstleistungen GmbH, et datterselskab af Energie Graz, på lossepladsen.

Kombinerer gas og sol
Arcon-Sunmark har udviklet anlægget, hvor solvarmen kombineres med naturgas fra lossepladsen.

Der produceres rent faktisk varme via tre energikilder. Solvarme, en gasfyret kraftvarmemotor, der er drevet på gas fra lossepladsen samt en elkedel, der kan udnytte el fra kraftvarmemotoren i produktionen af varme. 

- Vi er stolte over, at Energie Graz har valgt os som partner til dette projekt. Varmeanlægget er effektivt med lave driftsomkostninger, da det lukrerer på, at der er flere energikilder. At vi kan bygge sådan et anlæg oven på en gammel losseplads er en rigtig god løsning for lokalsamfundet, og det hjælper samtidig med at nedbringe CO2-udledningen, siger Ole Dalby, adm. direktør i ArconSunmark.

Lagring af overskudsvarme
Ud over solvarmeanlægget, en kraftvarmemotor på 120 kW og elkedlen består anlægget af en akkumuleringstank på 2.500 kubikmeter, der opsamler energien fra det 2.000 kvadratmeter store solfangerfelt.

Lagringstanken kan også modtage overskudsvarme fra fjernvarmenettet og levere det tilbage igen, når der er behov for det.

En udvidelse af solvarmeproduktionen er allerede planlagt, og hvis den realiseres, bliver solfangerfeltet på i alt 10.000 kvadratmeter. 

WDS Energiedienstleistungen GmbH har taget anlægget i brug.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at Arcon-Sunmark har forvandlet et forurenet område til et solvarmeanlæg.

Det samme har man gjort i Trustrup-Lyngby på Djursland, hvor man i 2016 byggede et solvarmeanlæg med et solfangerfelt på 7.245 kvadratmeter på en forurenet grund, hvor der tidligere havde ligget en minkfoderfabrik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083