23948sdkhjf

Ribe Biogas bøvler med utæt gaslager

Det gav en del lugtgener i Ribe og omegn

Ribe Biogas gik onsdag i gang med at levere gas til naturgasnettet. På samme tid opdagede man en lækage på det 3.000 kubikmeter store gaslager, hvilket var årsag til den del lugtgener i Ribe og omegn.

Det skriver Jydskevestkysten.

Lækagen har medført at personalet har været nødsaget til at lukke til gaslageret, så der ikke strømmer yderligere biogas ind i det utætte lager.

Hos Ribe Biogas beklager man lugtgenerne.

- Og så er det ærgerligt, at vi midt under opstarten finder en lækage på vores gaslager. Vi skal naturligvis meget undskylde de gener, der har været for nogle beboere omkring biogasanlægget, siger Erik Husted, som er bestyrelsesformand for Ribe Biogas A/S.

Det er endnu uvist, hvor lang tid der går før Ribe Biogas kan få etableret et nyt gaslager, så anlægget må køre uden lager i en periode.

- Der vil derfor i de næste uger forekomme mindre kontrollerede udslip af gas, der kan give nye lugtgener afhængig af vejret og vindretningen. Der vil også forekomme kontrolleret afbrænding af overskydende gas, skriver Syd- og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Gaslageret er kun fire år gammelt, og Ribe Biogas skal nu til at undersøge, hvordan et så forholdsvist nyt lager kan begynde at lække gas.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078