23948sdkhjf

Transformatorbrand mørklagde dele af Aalborg

Brand i en NV-ejet transformatorstation i Aalborg sendte beredskabstjenesten på overarbejde. Strøm og fjernvarme midlertidigt afbrudt.
Mandag kort efter kl. 15 eksploderede en transformatorstation i Aalborg af endnu uforklarede årsager. Eksplosionen og den efterfølgende brand forårsagede midlertidige strømafbrydelser flere steder i det central Aalborg, blandt andet i lyskryds i midtbyen. Ligeledes blev fjernvarmen kortvarigt afbrudt.

Omkringliggende bygninger ved transformatorstationen blev evakueret, idet branden udviklede kraftig røg, da der gik ild i olie i transformatoren. Beredskabscentret frarådede derfor beboere i området at forlade deres hjem samt lukke vinduer og døre. Det skriver Nordjyske.dk.

For at få brand under kontrol var det blandt andet nødvendigt at indkalde en crashtender, der er beregnet til at håndtere flystyrt, fra Flyvestation Aalborg. Den fik til opgave at oversprøjte transformatorens olietank med store mængder skum. Først ved 22 tiden lykkedes det endeligt få slukket branden. Nu venter et oprydningsarbejde samt at fastslå årsagen til branden.

Omfattende omkobling af elnettet
Den nedbrændte, som tilhører NV, står på en fælles station, hvor også AKE jar 2 transformatorer stående. Der er tale om en 150/60 transformator, der transformerer el fra 150 kV-nettet til 60 kV.

Beredskabscentrets fokus var således på at nedkøle de omkringliggende bygninger, og lade transformatoren brænde ud af sig selv ved en såkaldt kontrolleret nedbrænding. Det til trods brød der brand i en anden olietank på stedet.

Da branden resulterede i strømafbrydelse, blandt andet i flere lysreguleringer i det centrale Aalborg, var det nødvendigt at indkalde ekstra mandskab til at foretage omkoblinger i elnettet, så strøm kunne reetableres.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094