23948sdkhjf

Intet lager - og hvad så?

Der findes en løsning for varmeværkerne - Men afgifterne står i vejen

Den danske sommer 2018 er altså den bedste i 144 år – og måske den bedste i de næste 144 år. Derfor er der ingen grund til at fortvivle for de solvarmeværker, hvor et energilager ikke ligger lige for.

Magasinet Forsyning
Artiklen er en del af magasinet Forsyning.

Læs også:
Nu brænder vi sommeren af
Bagsiden af medaljen

Kim Behnke forslår en lidt mere lavpraktisk og knap så bekostelig løsning set i forhold til, hvad et energilager koster.

- Hvis et fjernvarmeværk har for meget varme her om sommeren, så kig til en anden by og se om ikke der kan trækkes en transmissionsledning, så der er flere, der kan få gavn af varmen. Man skal ikke hælde den ud, men putte den i rør og sende den til nabobyen, siger Kim Behnke og nævner et samarbejde mellem Hjørring og Hirtshals, hvor affaldsvarmen fra Hjørring om sommeren sendes til Hirtshals, der så kan lade sine naturgasturbiner få en pause.

Det er også en super god løsning, siger formand Jørgen Korshøj fra Brædstrup Fjernvarme, hvis ikke det var fordi, at der stod en del afgifter i vejen.

- Vi har et projekt, der ligger og venter i skuffen. Vi vil gerne lave en transmissionsledning mellem Østbirk, hvor der fyres på flis, og os, som fyrer på sol og gas, forklarer Jørgen Korshøj.

- Men vi render panden mod afgifterne. Økonomien for staten bliver for ringe. Forbrugerøkonomisk og selskabsøkonomisk er det okay, men samfundsøkonomisk fungerer det ikke. Vi udfaser jo naturgassen, så over for staten fungerer det ikke, siger Jørgen Korshøj

Så indtil der er en 100 procents garanti på, at damvarmelagrene fungerer, og at det samfundsøkonomisk kan betale sig at etablere en transmissionsledning til Østbirk, så må Brædstrup Fjernvarme nok slå sig til tåls med at skrue ned for solvarmen.

Skulle vi opleve en lignende sommer en anden gang.

Artiklen er en del af temaet Magasinet Energy Supply.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125