23948sdkhjf

Tyskere investerer trecifret millionbeløb i dansk løsning til forbrugsmåling

Selskabet bag løsningen får samtidig ny direktør

Tyske Noventic Group, som blandt andet ejer den tyske virksomhed inden for måling og afregning af energiforbrug, Kalo, ser et stort potentiale i den danske virksomhed, KeepFocus, som selskabet købte i 2017.

Nu skyder Noventic Group nemlig et trecifret millionbeløb i KeepFocus, der har specialiseret sig i intelligent forbrugsmåling blandt andet i boligsektoren.

Samtidig sætter tung, dansk brancheprofil sig i direktørstolen hos KeepFocus – nemlig tidligere administrerende direktør hos Brunata, David Friisholm.

- KeepFocus er en yngre og innovativ aktør i et marked præget af relativt få og gamle aktører, som hver især binder kunderne med deres egenudviklede målere og software. KeepFocus går en anden vej og bruger open source og mobilteknologi samt en platform til opsamling af data til at give boligselskaberne og -foreningerne større frihed i valget af leverandører, siger David Friisholm. 

KeepFocus er vil forhindre spild af vand og energi ved hjælp af en ny og databaseret måle-infrastruktur. Teknologien er baseret på åbne og mobile systemer. Løsningen bruges især i lejeboligforeninger.

Stordriftsfordele
Udover at kunne trække på David Friisholms branchekendskab kan KeepFocus nu også drage fordel af at være kommet i selskab med tyske Kalo, som er en af de førende aktører på det tyske marked indenfor individuel forbrugsmåling og afregning samt OMS, der er åbne målersystemer, som gør det muligt at forbinde alle leverandørers målere og sensorer trådløst til en hvilken som helst informationsdatabase.

- Noventic group består af en række datterselskaber, hvoraf det ene, tyske Kalo, er mere end tre gange større end den største danske aktør på markedet for måling og afregning af energiforbrug. For os er det tyske ejerskab derfor et rigtigt godt bagland, når det gælder knowhow, netværk, stordriftsfordele og kapital. Ikke mindst fordi tyskerne er aktive og engagerede i den danske virksomheds fortsatte udvikling, siger David Friisholm.

App skal få beboere til at ændre adfærd
KeepFocus har udviklet en app KeepFocus Cards, som skal hjælpe beboere i lejeboligforeninger med at sænke deres energiforbrug.

App’en præsenterer nogle kort for beboerne, der bestemmes af algoritmer, som identificerer de områder, hvor beboeren kan ændre sit forbrugsmønster. For eksempel kan app’en vise en beboers vandforbrug og samtidig forsyne vedkommende med oplysninger om, hvor meget vand andre sammenlignelige husstande bruger og komme med gode råd til, hvordan man kan sænke sit vandforbrug. 

I øjeblikket er der et flerårigt forskningsprojekt i gang med Teknologisk Institut og DTU, som skal afdække effekterne af app’en, forklarer David Friisholm.

- De langsigtede effekter af forskningen foreligger ikke endnu, men de foreløbige resultater ser særdeles lovende ud. Vores mål er at engagere beboerne og øge deres interesse for at bruge energien med omtanke. På den måde kan vi bidrage til at indfri Danmarks og EU's klimamål, siger David Friisholm

App’en har netop modtaget international anerkendelse i form af en innovationspris fra tyske ZIA (Zentraler Immobilien Ausschuss), som er en organisation for 37.000 bolig- og ejendomsselskaber i Tyskland.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079