23948sdkhjf

230 millioner til virksomheders innovation

55 virksomheder fordelt over 7 innovationskonsortier skal i samarbejde med offentlige forskningsinstitutioner og rådgivere blandt andet udvikle nye produkter indenfor energiområdet.
Energi udvundet fra restprodukter fra landbrug, fødevarer og foderindustri er et af områderne, som 7 innovationskonsortier de kommende år skal arbejde med.

Rådet for Teknologi og Innovation støtter 7 innovationskonsortierne, som omfatter 55 virksomheder med 92 mio. kr., mens partnerne selv bidrager med 138 mio. kr.

- Det er utroligt vigtigt, at forskningen på de danske forskningsinstitutioner bliver målrettet behovene i de danske virksomheder. Derfor lægger vi i Rådet for Teknologi og Innovation meget stor vægt på, at projekterne tager udgangspunkt i et konkret udviklingsbehov hos de deltagende virksomheder, og at virksomhederne bliver inddraget i både formuleringen og gennemførslen af projekterne, siger formand for Rådet for Teknologi og Innovation, Lars Mikkelgaard-Jensen.

Store gevinster ved innovation i virksomhederne
En analyse fra Rådet for Teknologi og Forskning viser, at virksomheder, der deltager i innovationskonsortier, i løbet af 10 år oplever en værditilvækst, der er cirka 20 mio. kr. højere end tilsvarende virksomheder, der ikke har deltaget i et innovationssamarbejde:

- Viden skaber vækst og innovation i virksomhederne. Der er store gevinster at hente, hvis vi sikrer et tæt samarbejde mellem virksomheder og videninstitutioner. Innovationskonsortierne er i den forbindelse et af rådets vigtigste indsatsområder, siger Lars Mikkelgaard-Jensen.

Blandt områderne, hvor der ses et stort eksportpotentiale er udvikling af ny teknologi til udvinding af energi fra biologiske restprodukter. Konkret skal områdets innovationskonsortium udvikle en ny rensningsteknologi, der efterfølgende gør restprodukterne egnet til energiproduktion. Konsortiets budget er på dette område 35,3 mio. kr.

Fakta om innovationskonsortier
• I de 7 innovationskonsortier skal 55 virksomheder samarbejde med 14 forskningsinstitutioner og 9 almennyttige rådgivningsparter
• Rådet for Teknologi og Innovation har medfinansieret 77 innovations-konsortier siden 2003 inklusive de 7 nye. Heraf er 55 stadig i gang
• Samarbejdet varer typisk 3-4 år og kræver aktiv deltagelse af alle parter
• Det fælles projekt skal udvikle ny forskningsbaseret viden og skabe grundlag for innovation i danske virksomheder fremover. Når projektet er slut, skal den opbyggede viden omsættes til rådgivningsydelser, der kan stilles til rådighed for andre virksomheder med interesse for resultaterne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093