23948sdkhjf

Endnu en solvarme-ordre lander på Oles bord

Høng Varmeværk har valgt at investere i solvarme - Nærmere bestemt solvarme fra Arcon-Sunmark. 

Et 20.034 kvadratmeter stort anlæg skal supplere varmeproduktionen på det eksisterende biomasseanlæg, der består af en fliskedel og en halmkedel. Solfangeranlægget vil med sine 8.500 MWh på årsbasis dække 20 pct. af varmeforbruget i Høng. 

Arcon-Sunmark står for totalentreprisen af projektet, og skal udover de 1.590 solfangere stå for opførelsen af en teknikbygning, de tekniske installationer inklusive SRO-anlæg, mens varmeværket selv står for opførelsen af en 3.000 kubikmeter akkumuleringstank.

Forventet idriftssættelse i Høng bliver 1. maj 2019

Solvarme er populært
Med projektet skriver Høng sig ind i rækken af biomasseværker, der i 2018 har valgt at investere i solvarme. Arcon-Sunmark forventer, at flere værker vælger at gøre det samme i 2019.

Storskala solvarme er blevet populært blandt danske fjernvarmeværker, der fyrer med biobrændsler. Udbudslisten med store solvarmeprojekter i 2018 domineres af biomasseværker.

- Solvarmeanlæggene giver fordele i forhold til den samlede drift for varmeværkerne. Solvarmeanlæg giver nemlig mulighed for at slukke for kedlerne i enten hele eller dele af sommerperioden. I disse perioder kan servicering af biomasseanlægget foregå i god ro og orden, hvilket forlænger levetiden på anlægget. Samtidig er produktionsomkostningerne meget lave i disse perioder, for solvarmeanlægget kræver stort set kun indstråling fra solen for at producere varme, siger Ole Dalby, CEO hos Arcon-Sunmark. 

Det er anden gang på kort tid, at Arcon-Sunmark henter en ordre fra et biomassefyret varmeselskab. Tidligere på måneden var det varmeselskabet Salaspils Siltum i Baltikum, der havde valgt Arcon-Sunmarks solfangere som supplement til den flisfyrede varmeproduktion

Om solvarmeanlægget i Høng

  • Anlægsstart: Oktober 2018
  • Forventet idriftsættelse: Maj 2019
  • Solfangerareal: 20.034 m2
  • Beregnet årlig produktion: 8.500 MWh
  • Antal alm. parcelhuses årlige behov dækket: 470 (standardhuse 18,1 MWh/år)
  • Andel af samlet varmebehov: 20% (resten dækkes af biomasse)
  • Lagringskapacitet: 2.500 m3 akkumuleringstank
  • Levetid: Minimum 25 år
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094