23948sdkhjf

Nordsøsamarbejdet skal bane vejen for 100 GW vind

Nordsøen skal være Silicon Valley for havvind

Esbjerg bliver værtsby for et ministermøde i Nordsøsamarbejdet som Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet har formandskabet for.

Hvem deltager?

Nordsøsamarbejdet er et samarbejde om havvind og el-net i Nordsøen mellem Belgien, Holland, Luxembourg, Irland, Storbritannien, Frankrig, Norge, Sverige, Tyskland og Danmark med deltagelse af Europa-Kommissionen.

Op til ti energiministre og en EU-kommissær fra landene omkring Nordsøen mødes derfor i 2019 i Esbjerg for at drøfte mulighederne for at gøre Nordsøen til et Silicon Valley for havvind.

Det skriver Esbjerg Erhvervsudvikling i en pressemeddelelse.

Potentialet er stort og samarbejdet mellem de ti lande kan sikre Europas fremtidige grønne energiforsyning. Det forventes, at der inden 2030 kan være installeret op til 100 GW havvind i landene omkring Nordsøen, svarende til elforbruget i 100 mio. europæiske husstande.

- Nordsøen skal være verdens nye Silicon Valley for havvind. Det er en fælles politisk ambition blandt landene omkring Nordsøen - og som vi kommer tættere på i Nordsøsamarbejdet. Jeg ser frem til at vise mine europæiske kollegaer det store potentiale, der er for yderligere samarbejde om havvind i Nordsøen, når vi mødes i Esbjerg i 2019, siger energi-, Forsynings- og Klimaminister, Lars Chr. Lilleholt.

Ud over mødet for de ti energiministre og EU-kommissæren, vil der blive afholdt en konference med Silicon Valley visionen som tema. Der vil også blive arrangeret besøg hos relevante virksomheder i Esbjerg og ikke mindst Esbjerg Havn, der er en af verdens førende som installationshavn inden for havvind.

Faktaboks Nordsøsamarbejdet 

Formålet med Nordsøsamarbejdet er at nedbringe omkostningerne til havvindudbygning og derved udvikle et europæisk marked for havvind. Initiativerne handler om at:

  • Standardisere og harmonisere regler og krav til havvindmøller.
  • Koordinere timing for udbud samt udvikling af best practice for design af udbud.
  • Fremme stordriftsfordele.
  • Dele nyeste viden om, hvordan havvind etableres på den mest omkostningseffektive måde.

Faktaboks styregruppen

En styregruppe bestående af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, Esbjerg Erhvervsudvikling, OffshoreEnergy.dk og Esbjerg Kommunes eventsekretariat er ansvarlig for at koordinere og afvikle det kommende ministermøde i Esbjerg samt øvrige aktiviteter under mødet.

Samtidigt med ministermødet afholdes en konference med fokus på Nordsøen som Silicon Valley for havvind samt besøg hos toneangivende virksomheder inden for vindindustrien.

Kilde: Esbjerg Erhvervsudvikling

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.16