23948sdkhjf

Sjælden udmelding: Naboer glæder sig til vindmøller

17 naboer til de seks 150 meter høje vindmøller ved Skørringe Gods har sendt positive tilkendegivelser ind til byrådet i Guldborgsund Kommune. Det sker efter, at byrådet trods protester har valgt at gå videre med projektet.

Det skriver TV Øst.

Nabo Dan Nygaard, der har sit landbrug 670 meter væk, fastslår, at han hverken kommer til at se eller mærke vindmøllerne, hvorfor han er positivt stemt over for møllerne. Det samme er Brian Nielsen, der lejer sin bolig af godsejer Henrik Fabienke, der ønsker at sætte møllerne op.

- Det er da dejligt, at der er nogen, der er for. Vi har informeret om projektet siden 2014, så folk ved godt, at der skal ske noget. Derfor tror jeg, det er nemmere at acceptere en forandring, siger Henrik Fabienke.

Godsejeren har selv været med til at indsamle tilkendegivelserne hos naboerne. Han erkender dog, at der, trods de positive tilbagemeldinger, er lang vej endnu før møllerne bliver en realitet.

Vindmøllerne vil kunne levere strøm til 20.000 husstande. Udover møllerne planlægger godsejeren også at anlægge et solcelleanlæg på marken.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078