23948sdkhjf

Pensionskasser vil genrejse dødsdømt landmøllepark

I august 2017 blev vindmølleparken i Kastrup Tiset Enge nær Gram stedt til hvile. Først besluttede Plan- og miljøudvalget i Haderslev Kommune ikke at anbefale det fremlagte forslag om vindmølleparken – Kort tid derefter ønskede politikerne helt at fjerne området, der er udnævnt til vindmølleområde, fra Kommuneplanen.

Men nu ser det altså ud til, at vindmølleparken som en anden Fugl Fønix rejser sig fra asken. Den får dog lidt hjælp fra pensionsselskaberne Pædagogernes Pensionskasse og AP Pension, der gennem selskabet GPP Vind har indsendt en ny ansøgning om rejsning af møller i Kastrup Tiset Enge.

 I nye klæder
Selvom den nye park skal placeres der, hvor Kastrup Tiset Lodsejerlaug ville have placeret den hidtidige vindmøllepark, så er der alligevel meget, der er ændret ved det nye projekt.

Tidligere bestod projektet af 38 møller. Det tal reduceres nu til 16, hvorfor de visuelle effekter af projektet i området bliver mindre. Især fordi møllerne bliver af samme højde og størrelse som i det første projekt.

Derudover øges afstanden fra møllerne til de nærmeste naboer mod nord fra 882 meter til over 1,1 km og mod syd fra 714 meter til over 1,1 km.

- Som følge af det mindre projekt bliver støjgener fra vindmøllerne hos naboer reduceret pga. større afstande til nærmeste naboer. Derudover er møllerne mere støjsvage end tidligere og koncentreres desuden områdets mest befærdede vej, skriver parterne bag projektet i et oplæg til kommunen.

Møllerne vil blive ejet af de to pensionskasser, dog tilbydes 25 pct. af møllerne som lokalt ejerskab og dermed sikres det, at de lodsejere og lokale folk, som har lagt tid og penge i det hidtidige projekt, bliver kompenseret for dette.

Venter på politikerne
Med ombord på projektet har de to pensionsselskaber Henrik Steen-Knudsen, der var projektleder på det første vindmølleprojekt.

Han har netop fremlagt planerne for politikerne i kommunen.

- Vi afventer partierne Venstre og Konservative om de vil støtte projektet. Hvis de siger nej, så bliver Haderslev en kommune med ingen vindmøller, når vi når til 2030. Vi havde ca. 70 omkring år 2000, siger han til Energy Supply.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.437