23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Pumpesystem
Aabenraa Kommune har i fællesskab med Byhistorisk Forening udarbejdet et projekt til restaurering af slotsvandmøllen samt etablering af en vandpumpeløsning og sammen ansøgt A.P. Møller Fonden om tilskud. Dette tilskud samt et tilskud fra Slots- og Kulturstyrelsen er meddelt.

I ansøgningen forudsættes, at kommunen bidrager med omkring en halv mio. kr. til etablering af en pumpeløsning, der kan sikre vandforsyning til møllen. 

Teknik- og miljøudvalget i Aabenraa anbefaler, at det afsatte rådighedsbeløb på 0,5 mio. kr. frigives./Aabenraa Kommune

Bygning til farligt affald
Nordfyns kommunalbestyrelse besluttede i efteråret, at der skal etableres ny bygning til farligt affald på Otterup Genbrugsplads. 

Bygningen skal etableres i løbet af 2019, og nu indstiller administrationen, at der gives en anlægsbevilling på 1.750.000 kr. til etablering af en ny bygning til farligt affald på Otterup Genbrugsplads. 

Kommunalbestyrelsen behandler sagen på torsdag./Nordfyn Kommune

Udvidelse af biogasanlæg
Ikast-Brande byråd har sagt god for, at miljøkonsekvensrapporten for udvidelse af biogasanlægget på Grarupvej 1 øst for Brande sendes i offentlig høring i mindst otte uger.

Det er Nature Energy Månsson A/S, der har søgt om tilladelse til at udvide biogasanlægget. Udvidelsen omfatter ændringer i modtagefaciliteter og procestanke samt udvidelse af gasrensnings- og gasopgraderingsanlæg. Der skal således etableres fem procestanke med en højde på maksimalt 25 meter, tre lagertanke med en højde på op til 15 meter, gasbehandlingsanlæg til den ekstra gasmængde, ekstra kedelanlæg, og den eksisterende modtagehal skal udvides til både flydende og faste biomasser. Udvidelsen har en samlet kapacitet på behandling af mere end 100 ton biomasse pr. dag. /Ikast-Brande Kommune

Kloakseparering
I forbindelse med etablering af et regnvandsbassin ved Herredsvej har Hedensted Spildevand ønsket at foretage en kloakseparering af kloaksystemet på H. Thomsens Vej, K. Bordings Vej, M. Iversens Vej og en del af Herredsvej i Kragelund ved Løsning.

I den forbindelse er der udarbejdet et forslag til tillæg til spildevandsplanen, som udvalget for teknik i Hedensted Kommune forleden godkendte og besluttede at fremlægge i offentlig høring i otte uger. /Hedensted Kommune

Klimatorium
Det kommende videns-, forsknings- og læringscenter Klimatorium, som skal opføres i Lemvig, var på dagsordenen, da økonomiudvalget i Lemvig Kommune holdt møde forleden.

Der er nu udarbejdet et projektforslag, som udvalget anbefaler til kommunalbestyrelsens godkendelse. Samtidig anbefaler udvalget, at der gennemføres et fagentrepriseudbud som forudsat i udbudsmaterialet for totalrådgiveropgaven, og at det uddelegeres til direktøren for Teknik & Miljø og direktøren for Lemvig Vand & Spildevand at godkende for- og hovedprojektet og dermed udbudsmaterialet samt valg af fagentreprenører.

Klimatorium er et af fyrtårnsprojekterne i Region Midtjyllands Coast to Coast Climate Challenge. Byggeriet, der skal stå færdigt i 2020, opføres i to etager med et bølgeformet indgangsparti - som en hyldest til områdets natur, fiskerkulturen, og den lokale byggeskik, der er stærkt præget af lokale klimaforhold. Materialevalget er inspireret af de omkringliggende bådehaller, så der arbejdes med et råt og rustikt udtryk i træ, beton og stål. Underetagens glasfacade gør bygningen transparent og giver forbipasserende mulighed for at følge med i husets aktiviteter. /Lemvig Kommune

Fjernvarmeforsyning
Hornbæk Fjernvarme søger Helsingør Kommune om godkendelse af et projekt for udvidelse af forsyningsområdet til et nyt boligområde nord for åsen i Hornbæk. Projektet omfatter fjernvarmeforsyning af i alt 64 boliger, fordelt på dobbelthuse og etageboliger.

Helsingør byråd skal på sit møde på mandag beslutte, om projektet skal godkendes. /Helsingør Kommune

Udbygning af renseanlæg
GribVand Spildevand A/S ønsker at udbygge det eksisterende renseanlæg i Udsholt.

Udbygningen kan ikke rummes indenfor den eksisterende lokalplan og kommuneplanramme og der er derfor udarbejdet forslag til nyt plangrundlag, som nu indstilles til godkendelse i Gribskov Kommune med henblik på fremlæggelse i fire ugers offentlig høring. Det sker med anbefaling fra udvalget for udvikling, by og land. /Gribskov Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063