Nyt el-handelsselskab er poppet op i energi-landskabet
- Så går vi i luften, vi starter den 1. februar, Vi har allerede de første aftaler og mange mødeaftaler i hus.
Sådan skriver Jan Carøe Lange i en mail til Energy Supply.
Han stå bag det nystiftede el-handelsselskab European Energy Insurance (EEI), der altså i dag den 1. februar slår dørene op på Overblikket 1 i Aalborg.
Hervil han tilbyde energitunge virksomheder fleksible priser på el. Det skal ske via energipriser, der sikrer en maksimumspris, men samtidig følger markedsprisen, når den falder.
- Kort sagt holder man to markeder op mod hinanden - forwardmarkedet og SPOT-markedet. Man tager den faste pris på forwardmarkedet, og så ser man, om SPOT-markedet kan levere billigere. Det gør, at man ikke skal tænke på de mange elementer i en fastpris, siger Jan Carøe Lange.
Trækker på sine erfaringer
Jan Carøe Lange vil trække på sine egne erfaringer fra elbranchen.
Han har over de seneste 25 år været ansat hos Naturgas Midt/Nord, Energi Danmark og senest hos E.On som storkundekonsulent, hvor han har indgået kontrakter med store energikunder i erhvervslivet.
- Jeg ved, at markedet er uigennemsigtigt, og derfor er virksomhederne tilbøjelige til at indgå længerevarende kontrakter på el-indkøbene for at kende deres omkostninger i flere år frem uanset, om det er god forretning for dem eller ej, siger han.
Det EEI tilbyder, er altså et alternativ til de traditionelle fastpriskontrakter.
- Vores produkt er helt nyt i branchen. For eksempel havde mange virksomheder i 2015 låst sig fast på en pris på mellem 30 og 45 øre per kWh, men strømmen blev faktisk leveret til under 18 øre per kilowatt. Det gav gevinster til producenterne og et tab for de kunder, som havde låst sig på en fast pris, siger Jan Carøe Lange.