23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Forsyningsledning
Miljø-, teknik- og klimaudvalget i Odder Kommune anbefaler, at varmeprojektforslaget for etablering af forsyningsledning på 7,5 km fra Odder Varmeværk til Gylling-Ørting-Falling Kraftvarmeværk godkendes endeligt.

Projektet omfatter også etablering af to pumpestationer. /Odder Kommune

Renovering af klimaskærm
Jammerbugt Kommune har i forbindelse med budget 2019 afsat 9,6 mio. kr. årligt til vedligeholdelse af kommunens bygningsmasse i 2019 og overslagsårene.

Biersted Skole har de foregående år oplevet massive problemer med kulde, og der er som en midlertidig løsning etableret ekstra radiatorer. Jammerbugt Kommune planlægger at bruge 9,3 mio. kr. af det afsatte beløb til at få udbedret forholdene, og pengene vil primært blive brugt på udskiftning af utætte døre og vinduer, efterisolering af taget og andre forbedringer af klimaskærmen.

Økonomiudvalget i Jammerbugt Kommune besluttede for nylig at sætte udbud og projektering i gang. /Jammerbugt Kommune

Solcelleanlæg
Lolland Kommune har sendt et idéoplæg til etablering af et solcelleanlæg ved Søllested ud i fire ugers offentlig høring med henblik på at indkalde ideer og forslag til den kommende planlægning.

Høringen slutter 19. marts, og herefter vil der blive udarbejdet forslag til kommuneplantillæg og lokalplan med tilhørende miljøvurdering, der udsendes i otte ugers offentlig høring./Lolland Kommune

Regnvandsbassiner
Teknik- og miljøudvalget i Herning Kommune har vedtaget tillæg 19 til Herning Kommunes Spildevandsplan 2015-2025 for Vildbjerg endeligt.

Tillægget er udarbejdet, fordi der er behov for tilretning af spildevandsplanoplande i forhold til kommuneplanen, ønske om nye regnvandsbassiner i forbindelse med byudvikling i byens østlige del, ændret regnvandshåndtering for Pugdalvej med mere.

Udvalget har også vedtaget tillæg 21 til spildevandsplanen for Kibæk endeligt. Dette tillæg er udarbejdet, fordi der er behov for tilretning af spildevandsplanen i forhold til kommuneplanen, ønske om nye regnvandsbassiner i forbindelse med byens adskillelse af regn- og spildevand i kloakken og andre mindre tilretninger.

Endelig har udvalget vedtaget tillæg 22 til spildevandsplanen endeligt. Tillægget er udarbejdet efter anmodning fra Herning Vand, som ønsker at ændre på afledningen af regnvand i området ved Mørupvej./Herning Kommune

Belysning
I 2019 påbegynder Bornholms Regionskommune projekt LED-belysning i områderne Allinge, Sandvig, Arnager, Aakirkeby, Pedersker, Nexø, Balka, Snogebæk. Der vil i den forbindelse være behov for kabellægning og udskiftning af gamle masteanlæg.

Det vurderes, at udgiften til kabellægning af gadebelysningsanlæg og udskiftning af gamle master i 2019 i forlængelse af projekt LED-belysning, anden etape, vil beløbe sig til 900.000 kr., og dette beløb søges nu anlægsbevilget. /Bornholms Regionskommune

Renovering af vandledninger
Viby Vandværk har bedt Roskilde Kommune stille kommunegaranti for optagelse af lån hos KommuneKredit til finansiering af fortsat renovering af det bestående ledningsnet.

Viby Vandværk har i seneste to år udskiftet målerbrønde og ledningsnet i flere områder for at minimere vandspildet.

Dette arbejde vil man gerne fortsætte, specifikt for Toftevangen, Vestergade og Horsevænget, men mangler kapital hertil.

Økonomiudvalget har haft sagen til behandling og anbefaler, at ansøgningen imødekommes. /Roskilde Kommune

Genbrugsplads 
Samsø Kommunalbestyrelse skulle forleden træffe beslutning om placering af en ny genbrugs- og ressourceplads på Samsø som alternativ til udvidelsen af den eksisterende plads på Harpesdal, men det blev besluttet at sende sagen tilbage til forvaltningen med henblik på at få belyst endnu et par placeringsmuligheder. Udvalget for teknik og miljø havde anbefalet en flytning af pladsen til erhvervsområdet ved Onsbjerg. 

Samsø kommunalbestyrelse har tidligere besluttet, at affaldssystemet skal ændres, blandt andet udløst af statens øgede krav til kommunernes genanvendelsesgrad. Fremover skal der sorteres i endnu flere affaldsfraktioner, end det er tilfældet i dag, og det er ikke muligt sådan som det eksisterende affaldscenter på Harpesdal er indrettet. /Samsø Kommune

Produktudviklingscenter og dagligvarebutik
Danfoss A/S ønsker at etablere et nyt produktudviklingscenter for køleteknik og en ny dagligvarebutik ved Danfoss, Svenstrup. Det er planen, at dagligvarebutikken skal fungere som demonstrationsrum for køleteknikken.

Et lokalplanforslag fastsætter rammer for, hvor bebyggelsen kan placeres, og hvordan denne skal udformes.

Desuden fastsætter lokalplanforslaget rammer for, hvordan udearealer i området skal udformes og disponeres. Det samlede projektområde udgør i alt ca. 1,5 hektar.

Lokalplanforslaget vil udlægge området til erhvervsformål i miljøklasse 1-3 med en bebyggelsesprocent på op til 50.

Desuden gives der mulighed for etablering af et produktudviklingscenter, en dagligvarebutik, en tankstation, en vaskehal, kiropraktor, terapi og lignende, en café og en bank. Lokalplanforslaget skal sikre, at bebyggelsen udføres under hensyntagen til det omkringliggende erhvervsområde. Desuden skal vejadgang til området sikres.

Byrådet godkendte den 27. februar projektet./Sønderborg Kommune

Opgradering af genbrugsplads
Teknik- og Miljøudvalget har tidligere godkendt et projektforslag til en ny og opgraderet genbrugsplads i Herning, hvor der samtidig etableres en genbrugsbutik.

Der har den 1. februar 2019 været afholdt licitation på anlægsprojektet, og fem virksomheder har budt på opgaven.

Ved den billigste tilbudspris vil det samlede anlægsbudget uden option i alt give en anlægssum på 21,572 mio. kr., og holder sig dermed indenfor anlægsbevillingen.

Anlægsbudgettet inkl. optionen med butiksudvidelsen har en samlet anlægssum på 22,654 mio. kr. og vil kræve en ekstra anlægsbevilling på 1,034 mio. kr.

Forvaltningen anbefaler at inkludere udvidelsen af butikken til i alt 425 m2.

Økonomi- og Erhvervsudvalget anbefaler at byrådet godkender byggeriet./Herning Kommune

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094