23948sdkhjf

Better Energy i nyt samarbejde om solenergi og lagring

Udbyder af storskala solcelleparker Better Energy har netop indgået et samarbejde med energilagringseksperterne fra Risø, virksomheden Hybrid Greentech.

Sammen vil de udvikle nye koncepter, lagre solenergien og stabilisere el-leverancerne fra solcelleparker. Med energilagring kan energiproducenter dels øge el-leverancens kvalitet og stabilitet, dels opnå højere priser på elmarkederne og forbedre anlæggenes profitabilitet.

Samarbejdet mellem Better Energy og Hybrid Greentech inkluderer blandt andet projektering og udførelse af demonstrationsprojekter med solenergi og energilagring.

- Vi ønsker at demonstrere konkurrencedygtige energilagringsteknologier sammen med solcelleparker for at vise vejen mod 100 pct. vedvarende energi, siger adm. direktør for Hybrid Greentech Rasmus Rode Mosbæk,

Han fortæller, at Hybrid Greentech og Better Energy sammen med flere forskningsinstitutioner er ved at udvikle et beregningsværktøj til projektering og driftsoptimering af energilagringsanlæg til elproduktion med solceller.

- Værktøjet skal beregne den optimale anlægsstørrelse og forretningsmodel for en given applikation i forhold til lagerets forventede driftstab og levetid og dermed finde den samlede løsnings forrentningsevne og profitabilitet, forklarer Rasmus Rode Mosbæk. 

Hybrid Greentechs fokus inden for energilagring ligger på brint og batteriteknologi.  

- Personerne i Hybrid Greentech tilfører relevant teknisk kompetence, der kan bidrage til vores udvikling af energilagring i samspil med vores energiteknologier. At kunne kombinere løsninger og teknologier er afgørende for vores drive på den grønne omstilling. Her passer Hybrid Greentech rigtig godt ind, og vi er sikre på de bliver en stærk partner at have med, siger Mikkel Dau Jacobsen, Executive Vice President, Technology and Solutions, Better Energy.

Better Energy har aktiviteter i blandt andet Danmark, Holland, Storbritannien, Tyskland, Polen og Ukraine med en samlet opført kapacitet på 229 MWp/380 GWh.

Artiklen er en del af temaet Energilagring.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173