23948sdkhjf

Nordjysk Elhandel klar til ny fremgang efter stille 2010

I 2010 steg omsætningen i Nordjysk Elhandel med et trecifret millionbeløb, samtidig halveredes årets resultat før skat. Nu ser man positivt på selskabets fremtidsperspektiver.
- Stigningen i vores omsætning, og især stigningen i håndterede energivolumener er et godt udtryk for, at vi fortsat har medvind på alle væsentlige forretningsområder, siger Bo Lynge Rydahl, Adm. direktør i Nordjysk Elhandel om selskabets resultat for 2010.

Stigende omsætning, faldende resultat
Omsætningen i Nordjysk Elhandel steg i 2010 til 3,1 mia. kr. mod 2,3 mia. kr. i 2009, mens årets resultat før skat faldt til 30,6 mio. kr. fra 61,9 i 2009.

Resultatet var lavere end ventet, men tilfredsstillende under de givne markedsforhold og under hensyn til en række ekstraordinære nedskrivninger. Udvikling i forretningsomfanget betragtes som meget tilfredsstillende.

Den stigende omsætning følges op af en stigning i energivolumener fra 6,3 TWh. i 2009 til rekordhøje 7,3 TWh i 2010.

Prisbevægelserne i markedet påvirker resultatet
Den væsentligste årsag til det faldende årsresultat skal findes i prisbevægelserne i markedet, forklarer Bo Lynge Rydahl

- Elmarkedet var i store dele af 2010 præget af meget beherskede prisbevægelser, og først i årets sidste måneder da en tør vinterkulde ramte Europa oplevede markedet alvorlige udsving. Da vores forretning i høj består i at skabe værdi for vores kunder ved at forvalte prisbevægelserne i markedet gennem brug af forskellige former for prissikringer, blev 2010 et indtjeningsmæssigt stille år. Der kom simpelthen færre handler ind end i et gennemsnits år, forklarer han.

Nye ejere ønsker kontrolleret offensiv
De seneste år er der i Nordjysk Elhandel brugt mange ressourcer i forbindelse med aktionærernes behov for at afhænde deres ejerskab af selskabet. Efter regnskabsafslutningen er denne proces nået til vejs ende, da de hidtidige aktionærer blev enige med en lokal investorkreds om overdragelse af aktierne i Nordjysk Elhandel.

- På baggrund af udviklingen i 2010 og selskabets historik ser vi meget positivt på fremtidsperspektiverne for Nordjysk Elhandel. I 2010 er der i selskabet brugt mange ressourcer på at konsolidere de eksisterende forretningsområder. Sammen med direktionen og resten af organisationen er vi nu i gang med at definere en strategi der afdækker og prioriterer Nordjysk Elhandels vækstpotentialer i Danmark og internationalt. Vi kalder det en ”kontrolleret offensiv”, forklarer bestyrelsesformand og aktionær i Nordjysk Elhandel Eigild B. Christensen.

Styr på ejerforholdene
I slutningen af 2010 erhvervede Nordjysk Elhandel selskaberne NE Fondsmæglerselskab A/S og Nordjysk Elhandel Finans A/S, således disse nu er 100 % ejede datterselskaber. Samtidigt har der igennem 2010 været fokus på organiseringen i koncernen med henblik på at effektivisere interne arbejdsgange og optimere rådgivningen af kunder.

- Koncernens ejerforhold og organisering er afklaret, og vi samarbejder nu med vores nye bestyrelse om en ny strategiplan. Med afsæt i vores spidskompetencer og stærke positioner i markedet skal strategiplanen allerede i 2011 skabe fremgang i både omsætning og indtjening i koncernen, fortæller Bo Lynge Rydahl.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095