Mekoprint i fremstød for organiske solceller
I samarbejde med Risø DTU har Mekoprint udviklet organiske solceller, som er billige at masseproducere.
Uddelingen af de mange lommelygter er startskuddet på en kampagne, der skal dokumentere resultaterne, som Risø DTU sammen med Mekoprint har opnået inden for en praktisk rulle til rulle fremstilling af organiske solceller, der på sigt kan blive et markant billigere alternativ til siliciumsolceller.
Industri og forskning hånd i hånd
Lommelygterne er massefremstillede produkter, der baseres på Risø DTU’s organiske solceller. Mekoprint har sammen med Risø DTU udviklet kredsløb, og Mekoprint har siden produceret flexprintene og udført den elektroniske og mekaniske samling af lommelygterne. Arbejdet er støttet af EUDP gennem projektet "Industrialization of polymer solar cells".
Lyskilden er en hvid LED, som bliver forsynet af et lithium-polymer batteri, der oplades via de organiske solceller gennem et ladekredsløb. Lommelygtens fysiske størrelse er nogenlunde som et kreditkort.
OE-A og den fjerde roadmap
På LOPE-C konferencen vil OE-A (Organic and printed Electronics Association) løfte sløret for sin fjerde roadmap for organisk og trykt elektronik.
Den såkaldte fjerde roadmap har til formål, at identificere og fjerne forhindringerne på vej mod en rentabel masseproduktion af komponenter som de aktuelle organiske solceller.
OE-A er en arbejdsgruppe inden for den tyske VDMA ingeniørsammenslutning, som blev grundlagt i december 2004. OE-A fungerer som industriens talerør inden for de spirende organiske og trykte teknologier. Organisationen omfatter både virksomheder i verdensklasse, herunder også underleverandører og materialeproducenter og R&D samt forskningsinstitutter fra alle de industrialiserede verdensdele.