Ny kedel fra AET skal brænde genbrugstræ i Tyskland
Aalborg Energie Technik (AET) har netop sikret sig en ordre på et 90 MWt biomassefyret kedelanlæg til kemikalieproducenten Solvay i Rheinberg i Tyskland.
Biomassekedlen skal brænde genbrugstræ, der kommer fra lokale leverandører. Den erstatter et kulfyret kedelanlæg og reducerer brugen af fossile brændsler på fabriksanlægget med 25 pct. og CO2-emissionerne med 190.000 tons/år.
Det højeffektive kraftvarmeværk, kaldet Woodpower projektet, er en del af Solvays strategi, der fokuserer på at betjene kunderne på en mere bæredygtig og konkurrencedygtig måde.
Fra AET til Solvay
Biomassekedlen designes til brændselsinput på 90 MWt og en kedelvirkningsgrad på 92 pct.
AET's leverance omfatter et forbrændingssystem, biomassekedlen, DeNOx System, røggasrensningssystem, kedelhus, el-system, PLC-kontrol og Scada-system.
Forbrændingssystemet og biomassekedlen optimeres til projektet og svarer designmæssigt til kedlen hos Tilbury Green Power, der for nylig blev idriftsat af AET. Kedlen er designet med en opholdstid på 2 sekunder ved 850 grader og med Inconel-beklædning i fyrrummet for at beskytte mod korrosion.
Kombinationen af forbrændingssystemet, biomassekedlen og DeNOx-systemet sikrer lave emissioner, der overholder den tyske 17. BlmSchV og de nye BAT-relaterede emissionsniveauer fra EU. Tungmetaller og dioxiner/furaner vil være et godt stykke under de tilladte emissionsgrænseværdier.
Biomassekedlen har kort opstartstid og hurtig nedlukningstid, da der næsten ikke er noget murværk i kedlen. Dette reducerer risikoen for slaggedannelse og vedligeholdelses-omkostningerne betydeligt.
Det interne strømforbrug for kedeløen, inklusive røggasrensning, blæsere osv. er under 1,3 pct. af brændslets energi. Det betyder, at Solvay kan producere mere strøm til eksport eller til egen fabrik.
Integration med resten af fabrikken
For at sikre problemfri integration med Solvay fabrikken anvendes det samme DCS-system, som i dag anvendes på Solvay-fabrikken.
Desuden vil kedelanlæggets design på nogle områder blive tilpasset til det eksisterende energianlæg i Solvay for at opnå synergi, for eksempel i forbindelse med drift og vedligeholdelse samt sikkerhed.
- Det glæder os at kunne meddele, at AET vil levere kedlen til vores anlæg i Rheinberg. Nogle af de afgørende punkter for Solvay var at vælge en gennemprøvet teknologi med relevante referencer i drift, der har høj rådighed og høj virkningsgrad, siger Norbert Mülders, Site Manager i Rheinberg.
Anlægget hos Solvay skal stå færdigt i 2021.
Ordresum oplyses ikke.