23948sdkhjf

Organisationer i fælles front om Energispareordningen

Alvorlig tvivl om fortolkning af Energisparebekendtgørelsen har skabt usikkerhed i energibranchen.

Dansk Energi, DI, Dansk Erhverv og Dansk Fjernvarme opfordrer nu Energistyrelsen til at få styr på reglerne.

- Projekter risikerer at blive forsinket, og virksomheder svæver i uvished om, hvorvidt de kan opfylde målene i Energispareaftalen. Det er de direkte konsekvenser af, at Forsyningstilsynet på det seneste har skabt uklarhed om de regler, der skal regulere Energispareordningen frem til dens afslutning 31. december næste år.

Det fremgår af et fælles høringssvar, som Dansk Energi, DI, Dansk Erhverv samt Dansk Fjernvarme netop har afgivet til Energistyrelsen.

I det fælles høringssvar pointeres det, at Forsyningstilsynet har skabt alvorlig tvivl og usikkerhed om fortolkningen af Energisparebekendtgørelsen for så vidt angår kravene til dokumentation af omkostninger, og om forståelsen af reglerne om markedsmæssighed af aftaler, som net- og distributionsvirksomheder indgår med uafhængige koncerneksterne parter. Samtidig hersker der usikkerhed om vilkårene ved nedlukning af Energispareordningen.

– Virksomhederne oplever, at der er sået tvivl om de krav til dokumentation, som de ved en frivillig aftale har accepteret og efterlevet. Samtidig indeholder bekendtgørelse om markedsmæssighed nogle regler, som ikke er forenelig med grundlæggende skatteretlige principper. Og så er er der fortsat uklarhed om vilkårene for afvikling af ordningen, fortæller viceadministrerende direktør i Dansk Energi Anders Stouge om de problemer, hans medlemmer oplever, og som også rammer medlemmer af Dansk Fjernvarme, Dansk Industri og Dansk Erhverv.

Det giver samlet store udfordringer for organisationernes medlemmer, slår Anders Stouge fast.

– Der er blevet skabt en regulatorisk usikkerhed, som har sat Energispareaftalen under pres. Derfor opfordrer vi i fællesskab med de andre organisationer på det kraftigste til, at Energistyrelsen præciserer reglerne, og at fortolkningen af dem indskærpes, så der er fuldstændig overensstemmelse med Energispareaftalen og med de skatteretlige regler. I modsat fald risikerer vi at bremse udviklingen af et markedsbaseret energisparearbejde, som vi har arbejdet for gennem de sidste mange år, siger han.

I høringssvaret pointeres det, at det er afgørende, at der skabes ro omkring Energispareordningens sidste år og dermed virksomhedernes grundlag for at agere i markedet.

Kilde: Dansk Energi, DI, Dansk Erhverv og Dansk Fjernvarme

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172