23948sdkhjf

Hvad betyder det kommende valg for energisektoren?

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har udskrevet valg - kærkomment, på tide.... lyder det fra aktørerne på den danske energi-scene.
Danske Energi og den grønne tænketank Concito har været nogen af de første aktører inden for energisektoren i Danmark til at udtale sig efter valgudskrivningen i fredags.

Der hilses velkomment og stilles krav.

Dansk Energi efterlyser politiske beslutninger
Valgudskrivelsen er kærkommen mener Dansk Energi, der forventer, at det kan give klare rammer for de massive investeringer, energi vrksomhederne står overfor.

- Valgudskrivelsen er kærkommen. Der skal investeres 70 mia. kr. de næste 10 år i den danske energisektor. Vi skal i gang med at ombygge kraftværker fra kul til biomasse, vi vil gerne forbedre elnettet, effektivisere energiforbruget og gøre vores transportsektor grønnere. Men vi mangler endnu de politiske beslutninger, der kan sikre stabile rammer for investeringerne, siger Lars Aagaard , adm. direktør i Dansk Energi.

Concito stiller krav
Folketingsvalget bliver et skæbnevalg for dansk og europæisk klimapolitik. En ny regering skal både lede forhandlingerne om en ny dansk energipolitik frem mod 2020 og udgøre EU’s formandskab i første halvdel af 2012. I løbet af de seks måneder skal der både forhandles om EU’s budgetter, landbrugspolitik og energisparemål, skriver Concito.

- Det er alvor nu. Hvis en kommende regering ikke handler på klimaområdet, bliver det i praksis noget nær umuligt for Danmark at leve op til FN’s anbefalinger. Sommerens skybrud har givet os en lille forsmag på, hvad vi så har i vente, siger Concitos formand Martin Lidegaard.

GreenPeace: Tør nogen tale om klimaet?
Det er afgørende at valgkampen også kommer til at handle om en hurtig omstilling af vores energisystem til 100 % vedvarende energi. Alt andet ville være både uklogt og ganske enkelt komplet uærligt over for vælgerne, lyder det fra Greenpeace.

- Diskussionen om vores fremtidige energiforsyning er nemlig helt afgørende, i en tid hvor økonomien er presset. Der er nemlig opbygget en betragtelig regning for klimaforandringerne, som vokser dag for dag, og som vælgerne på et eller andet tidspunkt under alle omstændigheder skal betale. Den regning, og ikke mindst hvordan vi formindsker den, har vælgerne krav på at vide, hvordan de enkelte partier har tænkt sig at forholde sig til, hvis de kommer i regering. Ikke i år 2050 men nu og her og inden for de næste 10 år, hvor benarbejdet skal gøres, skriver Greenpeace og tilføjer:

- Vi forventer imidlertid, at politikerne får deres hukommelse genoprettet og tager klima og energi med i valgkampen, så de ikke efterlader deres vælgere med tomme hænder på et så afgørende område som klima.

Folketingsvalget 2011 bliver d. 15. september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.104