Ni Balslev-ingeniører skal stå for grønne el-løsninger hos Cowi
En af landets største ingeniørvirksomheder Cowi har hentet ni el-specialister, der tidligere var ansat i det nu konkursramte ingeniørfirma Balslev.
De ni tidligere Balslev-medarbejdere bliver placeret i en ny enhed med navnet ”Electrical" i koncernens danske industri- og energidivision.
Her skal de være med til at styrke Cowis muligheder for at bidrage til den grønne elektrificering af samfundet, blandt andet inden for solceller, batterilagring og katodisk beskyttelse.
Selvom de ni ansatte lige er kommet under Cowis beskyttende vinger, så er parterne ikke helt fremmede for hinanden.
- Der er tale om et godt match mellem Cowis kunder og de kompetencer, vores nye kollegaer kommer med. Vi kender blandt andet hinanden fra tidligere biobrændselsprojekter på Avedøreværket og Amagerværket, og vi er glade for, at det er lykkedes os at få størstedelen af Balslevs elmiljø til Cowi. Det betyder, at vi kan tilbyde endnu bedre løsninger til markedet, særligt inden for solceller, batterilagring og katodisk beskyttelse, siger Marc Normann, senior markedsdirektør i Cowi.
Erfaren elektroingeniør i spidsen
Det er Carsten Sass Husum, der skal lede den nye enhed hos Cowi. Han har 19 års erfaring fra Balslev - 11 af dem som chef for energiafdelingen.
Nu skal han altså svinge pisken over den nye enhed, der kommer til at arbejde med en bred vifte af grønne el-løsninger til bymiljøer.
Og det glæder han sig til.
- Cowi er en virksomhed, der har en stærk position i markedet, og som med en lang historie i bagagen, har bidraget til bæredygtig omstilling både i og uden for Danmark. Det har for mig, personligt, været et trækplaster. Derudover var Cowi også hurtigt ude og blev tidligt i rekrutteringsprocessen konkrete på, hvilke muligheder de så for os hos dem. Det er jeg overbevist om gjorde udslaget for mange og har betydet, at Cowi blev et aktivt tilvalg blandt de andre virksomheder, som vi var i dialog med, siger Carsten Sass Husum.
Der er allerede godt gang i arbejdet.
Som noget af det første bidrager den nye el-enhed til waste-to-energy projekter i Uganda, forstærkning af elnet i både ind- og udland og biokonvertering på Avedøreværket.