23948sdkhjf

Iransk ekspert hjælper Innocell med fremtidens energilagring

Ved havnen i Svendborg har den unge virksomhed InnoCell udviklet en unik løsning med en innovativ hybrid elektrolyt, der samler fordelene fra de traditionelle elektrolytsystemer i et.

InnoCell startede i 2016, da Steffen Thrane Vindt tog sin research fra Syddansk Universitet (SDU) med og slog sig sammen med profiler fra den danske batteriproducent Danionics og brændselscelle-udvikleren IRD.

Virksomheden har siden arbejdet på at udvikle superkondensatorer, som med den nye elektrolyt-type kan holde på mere energi, men samtidig laves med billigere materialer og - i modsætning til traditionelle superkondensatorer med organiske elektrolytter - ikke kræver meget avancerede og højt beskyttede produktionsmiljøer.

- Vi forsøger ikke at lave noget, der er 10 gange bedre end det, man finder på markedet i dag. Det er det fokus, vi ofte ser - hvor man så lige glemmer at overveje, om prisen samtidigt vil stige proportionelt på grund af dyre materialer og produktionsteknologier. Vores mål er at bringe en superkondensator på markedet, som takket været vores nyopfundne hybridelektrolyt kan levere en lidt højere ydelse til en lavere pris, hvormed omkostningseffektiviteten samlet set øges ganske væsentligt, siger Steffen Thrane Vindt, administrerende direktør i InnoCell.

InnoCells superkondensatorteknologi kan bruges i både brændstof, brændselsceller eller batteridrevne biler. 

Hjælp fra ekspert
InnoCells iværksættere får nu hjælp til udviklingen af den nye elektrolyttype af den iranske superkondensator-ekspert og PhD Masumeh Hashemi, som skal være hos virksomheden i et år.

Masumeh Hashemi har syv års erfaring fra sin PhD i Kemi samt postdoc forskning på Tarbiat Modares University i Teheran, hvor hun har arbejdet bredt med superkondensatorer, herunder mange forskellige konstellationer af elektrolytter, polymerer, nanoelektroder og andre materialer, der sammen kan øge superkondensatorers energikapacitet og ydeevne.

Hun har tillige patent på en metode til at dyrke strømledende nanorør til superkondensatorer på kulstofvæv.

- Jeg har lagt meget tid og kræfter i dette felt, men indtil videre uden at have lavet et færdigt produkt. Min drøm er at kunne holde frugterne af min viden i min hånd og at skabe forskning, som andre kan bruge, siger Masumeh Hashemi.

Ansættelsen af Masumeh Hashemi er sket gennem EU-programmet SME Innovation Associate, som giver små og mellemstore virksomheder støtte til at ansætte en højtuddannet medarbejder fra udlandet, der kan hjælpe med at løfte et innovationsprojekt.

En svær udfordring
Da InnoCell slog stillingen op modtog virksomheden mange kvalificerede kanidater til stillingen, men valget faldt altså på Masumeh Hashemi, der nu står over for lidt af en udfordring. 

- Masumeh havde mest erfaring med udvikling af elektrolytter, som er kernen i vores projekt. Hun er også rigtigt motiveret, og det er vigtigt. Det er en hård opgave, det er ikke let at lave betydelige forbedringer på den her teknologi på kun ét år. Men hun var modig nok til at tage imod udfordringen, siger Steffen Thrane Vindt.

Masumeh Hashemi har foreløbigt været i Danmark et par uger, men er ikke i tvivl om at missionen lykkes. 

- Vi kan helt sikkert gøre det, det tror jeg på, siger Masumeh Hashemi.

Artiklen er en del af temaet Energilagring.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078