23948sdkhjf

Nye energiprojekter på vej

Vindmøller
Viborg Byråd har vedtaget lokalplan nr. 514 for vindmølleområde ved Tolstrup og et tilhørende kommuneplantillæg endeligt.

Hermed kan SFP Wind Denmark ApS opstille tre vindmøller ved Tolstrup som ansøgt./Viborg Byråd

Ledningsrenovering
Als Fjernvarmeværk har søgt Mariagerfjord Kommune om at stille garanti for optagelse af et lån på 5,7 mio. kr. til finansiering af udskiftning af en hovedledning i Hadsundvej og Ø. Hurupvej i Als by, og det sagde Mariagerfjord Byråd god for forleden.

Hovedledningen er for en stor dels vedkommende den oprindelige fra starten af 60’erne og der opleves nu stadig flere og flere rørsprængninger på strækningen. Hertil kommer, at der er problemer med at opretholde en tilfredsstillende varmeforsyning i de yderste dele af ledningen, hedder det i sagsfremstillingen i byrådsreferatet.

Det planlagte ledningsarbejde udføres ifølge planen over to etaper henholdsvis i år og næste år./Mariagerfjord Kommune

Varmepumpe
Klima- og Miljøudvalget i Viborg Kommune har godkendt et projekt for etablering af en varmepumpe på renseanlægget på Østre Omfartsvej 6 i Bjerringbro.

Det er Gudenådalens Energiselskab A.m.b.a. , der ønsker at etablere et varmepumpeanlæg til spildevand med en varmeeffekt på fire MW samt et sæsonlager og tilhørende teknikbygning./Viborg Kommune

Fjernvarme
Egedal Byråd har godkendt Egedal Fjernvarme A/S’ projektforslag Bæredygtig fjernvarme i Stenløse Øst endeligt, som omfatter etablering af fjernvarmeforsyning i et område, der i dag forsynes med naturgas.

Selskabet ikke kan påbegynde anlægsarbejder, før udløb af klagefrist eller afgørelsen af en eventuel klagesag, og ej heller før der er indgået bindende aftaler med forbrugerne i området om tilslutning svarende til projektforslagets forudsætninger det første år./Egedal Kommune

Vandværk
Bylderup Bov vandværk har søgt Aabenraa Kommune om en kommunegaranti i forbindelse med optagelse af lån til etablering af et nyt vandværk.

Det eksisterende vandværk er nedslidt, og der skal bygges et nyt.

Vandværkets budget for etableringen lyder på 5,5 mio. kr., hvoraf vandværket forventer, at de 3,0 mio. kr. finansieres af den likvide beholdning. Derfor ønsker vandværket at optage et kommunegaranteret lån i Kommunekredit på de resterende 2,5 mio. kr.

Aabenraa Byråd vedtog forleden at stille garanti som ansøgt./Aabenraa Kommune

Varmepumpeanlæg
Assens Byråd har godkendt et projektforslag for etablering af elektriske varmepumper fra Assens Fjernvarme endeligt.

Assens Fjernvarme ønsker at opsætte elektriske varmepumper for at reducere brugen af det eksisterende biomassekraftvarmeanlæg./Assens Kommune

Udskiftning af klimaskærm
Vordingborg Boligselskab har bedt Vordingborg Kommune godkende, at boligselskabet optager et nyt 30-årigt kontantlån på 7.076.000 kr. til udskiftning af tag, døre, vinduer og facadeplader i afdeling 523 Kirkebakken i Vordingborg.

Afdelingen består af 34 lejemål, hvoraf de fire er ungdomsboliger. Ejendommen er et etagebyggeri fra 1992.

Den samlede udgift til renoveringen beløber sig til 9.667.368 kr./Vordingborg Kommune

Udbygning af solvarmeanlæg
Farsø Varmeværk har søgt om en mindre udvidelse af solvarmeanlægget på Fredbjergvej 43, 9640 Farsø. Udvidelsen skal have godkendelse efter varmeforsyningsloven.

Varmeværket har samtidig ansøgt Vesthimmerland Kommune om kommunegaranti for optagelse af lån på 3 mio. kr.

Vesthimmerland Byråd har godkendt udvidelsen og sagt ja til at stille kommunegaranti til låneoptagelsen som ansøgt.

Udvidelsen omfatter 2.722 kvm solpaneler, hvilket bringer solvarmeanlægget op på i alt knap 18.000 kvm solpaneler./Vesthimmerland Kommune

Udvidelse af renseanlæg
Tønder Kommunalbestyrelse har besluttet at sende forslag til Tillæg 8 til Spildevandsplan 2013-2017 "Tønder Forsynings overtagelse og udvidelse af Branderup Renseanlæg" i offentlig høring i otte uger.

Tønder Forsyning og Arla Foods Branderup har indgået en aftale om, at Tønder Forsyning overtager Arlas renseanlæg, så Tønder Forsyning fremover står for driften af renseanlægget. I den forbindelse vil Tønder Forsyning udvide kapaciteten af anlægget. Renseanlægget udbygges fra den nuværende kapacitet på 5.000 PE til 28.000 PE.

Udvidelsen medfører, at der udledes mere spildevand og flere næringsstoffer fra renseanlægget til Vadehavet. Vadehavet har en målsætning om "God økologisk tilstand" i Vandområdeplan 2015-2021. Målsætningen er ikke opfyldt, hvilket betyder, at der ikke må udledes ekstra nærringsstoffer til Vadehavet. Dette forhold vil Tønder Spildevand A/S imødegå ved at indregne effekten af separatkloakering og andre ekstra tiltag, der bliver gennemført i de kommende år./Tønder Kommune

Varmepumper
Trustrup-Lyngby Varmeværk har overtaget varmeforsyningsområdet i Rosmus fra NRGi Lokalvarme, og i den forbindelse ønsker varmeværket at etablere nye luft-vand varmepumper samt to biomassekedler i byens eksisterende forsyningsområde som erstatning for det eksisterende anlæg, der er teknisk udtjent. Fjernvarmeselskabet ønsker at etablere et varmepumpeanlæg bestående af 10 små luft-vand varmepumper samt to biomassekedler. Det fremlagte varmeprojekt fik Syddjurs Byråds endelige godkendelse for nylig.

Trustrup-Lyngby Varmeværk har ligeledes overtaget varmeforsyningsområdet i Balle-Hoed-Glatved fra NRGi Lokalvarme. I forbindelse med overtagelsen ønsker varmeværket at etablere nye luft-vand varmepumper samt biomassekedel i byens eksisterende forsyningsområde. Der er tale om at varmepumpeanlæg bestående af 40 små varmepumper med en samlet kapacitet på 900 kW samt to 450 kW biomassekedler. Også dette projekt har fået byrådets endelige godkendelse.

Endelig har Trustrup-Lyngby Varmeværk overtaget Tirstrup varmeforsyningsområde. Her vil varmeværket også etablere et varmepumpeanlæg bestående af 40 små varmepumper med en samlet kapacitet på 900 kW samt to 450 kW biomassekedler. Her er byrådets godkendelse også på plads./Norddjurs Kommune

Rørarbejder
Halsnæs Byråd har sagt ja til at stille garanti for et lån på 3.350.000 kr., som ansøgt af Hundested Varmeværk.

Lånet skal anvendes til udskiftning af 50-60 år gamle rør placeret i cellebeton på en strækning af 430 meter i Nørregade. Rørene har de seneste år givet en del ledningsbrud, hvorfor rørene ønskes udskiftet med moderne energibesparende rør.

Arbejderne forventes gennemført i perioden maj 2020 til oktober 2020./Halsnæs Kommune

(Forsidefoto: Maria Berg Badstue Pedersen)

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078