23948sdkhjf

Dansk fabrik udvikler unikt system til at trække søkabler

Den danske maskinfabrik PK Jeppesen & Søn har fået maritime kunder ved udvikle og patentere et system, som kan trække kabler på havet. Virksomheden er også gået ind på udlejningsmarkedet
Maskinfabrikken PK Jeppesen er for nylig entreret det maritime marked med en maskine til at trække store søkabler: FlexTrack Tensioner - et modulopbygget træksystem med fleksibilitet og stor trækkraft.

Hvert modul har to tons trækkraft, og man kan tilføje lige så mange moduler, man har brug for. Maskinen kan også bruges i en kurvekonfiguration, hvilket ikke er set tidligere med lignende maskiner. Det gør FlexTrack unik, hvilket har resultereret i, at PK Jeppesen & Søn har patenteret maskinen i både Europa og Nordamerika for at beskytte design og funktionalitet.

Ingen tilfældighed
At det netop blev udvikling af et træksystem til kabler, er ingen tilfældighed. Det er netop den branche, adm. direktør og ejer, Anders Moestrup Rasmussen, i 15 år har beskæftiget sig med i Tyskland, før han købte PK Jeppesen & Søn.

- Vi har aldrig tidligere haft vores egne produkter. Men det har vi fået i forbindelse med, at vi synes, vi skulle have et ben mere i virksomheden. Og jeg har lavet netop denne maskine, fordi jeg selv kunne have brugt den i mit tidligere virke. Vi har solgt ni FlexTrack, primært til Tyskland, til NSW (Norddeutsche Seekabelwerk) - og så har vi udlejet nogen i Holland til offshorevirksomheden Boskalis, fortæller direktøren.

PK Jeppesen & Søn har to FlexTracks til udlejning. De suppleres af yderligere tre stk. i starten af 1. kvartal 2020.

- Vi starter langsomt, men sikkert, et udlejningsselskab, fortæller Anders Moestrup Rasmussen, der igen har lovet maskinerne ud til Boskalis til februar.

Og det standser ikke her, for markedet er kun på vej op, vurderer direktøren.

- Det er vores indtryk, at markedet for lejede maskiner er stigende og ikke mindst den globale satsning på offshore vindmølleparker vil give en stigende efterspørgelse af maskiner, der anvendes til håndtering af offshorekabler. Vi vil udvide antallet af FlexTrack med efterspørgslen, og vi tror på, at vi har 15-20 FlexTracks til rådighed for udlejning indenfor de næste to år, siger Anders Moestrup Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078