23948sdkhjf

Jordvarme og solenergi bringes i spil hos HEF Energiteknik

Satsningen på geotermiske jordvarmeanlæg for bare et år siden har givet HEF Energiteknik blod på tanden. Nu udvides forretningen med solceller.
For et år siden investerede HEF Energiteknik i en Geodrill til etablering af geotermiske jordvarmeanlæg. Efter et år og 10 etablerede jordvarmeanlæg senere vil HEF Energiteknik nu afprøve et nyt vedvarende energiområde. I samarbejde med Energi Nord satses der nu på solcelleanlæg.

Interessen for jordvarmen har været overvældende
Allerede inden HEF Energiteknik investerede i Geodrill mærkede man en stigende efterspørgsel på jordvarme. En efterspørgsel man tog til efterretning og handlede på. Hos HEF Energiteknik valgte man at investere i en Geodrill, der etablerer geotermiske jordvarmeanlæg i stedet for de mere kvadratmeterslugende horisontale anlæg.

- Efterspørgslen på netop de geotermiske anlæg er stor, fortæller salgs- og markedsansvarlig Merete Sørensen.

- Og det har to årsager. Enten har kunden en meget lille grund, hvor der simpelthen ikke er plads til et af de gængse jordvarmeanlæg eller også har kunden ikke lyst til at få gravet hele sin have op, for at få etableret anlægget.

Det første anlæg blev efter et par prøveboringer etableret i januar i år, og siden er det blevet til 10 fungerende anlæg, og der er flere på vej.

- Vi skal i gang med tre forskellige projekter her i nærmeste fremtid, fortæller Merete Sørensen smilende.

Nyt under solen
Da man i sin tid kastede sig ud i jordvarmesatsningen hos HEF Energiteknik, var det ud fra den overbevisning, at man kunne anvende sine kompetencer fra sine traditionelle arbejdsområder i forbindelse med nye og spændende projekter.

- Vi fungerer jo som udførende entreprenør til daglig og det gør vi også, når det gælder Geodrillen og jordvarmen. Det viste sig, at være et ideelt område til at skabe synergieffekt i virksomheden, men også med vores samarbejdspartner DVI, fortæller Merete Sørensen.

Nu er tiden så kommet til at skabe endnu mere synergi med et helt nyt forretningsområde, solceller.

- Vi har indledt et samarbejde med Energi Nord om etablering af solcelleanlæg og har i de sidste seks måneder etableret indtil flere anlæg - senest ved en Andelsboligforening, fortæller hun.

Et samarbejde, hvor HEF Energiteknik udelukkende fungerer som udførende entreprenør.

Mod på mere
Med to nye satsninger inden for et år skulle man tro, at HEF Energiteknik nu vil tage den lidt med ro. Men sådan er det langt fra i den nordjyske virksomhed.

- Vi er sådan, at vi gerne vil være lidt langt fremme i skoene, så vi vil gerne med på større byggeprojekter, hvor vores jordvarmeanlæg passer ind, understreger Merete Sørensen og forklarer dermed også virksomhedens deltagelse på fagmessen for energieffektivt byggeri Building Green i Forum:

- Vi vil selvfølgelig gerne have fat i arkitekter, rådgivende ingeniører og bygherrer, for at få en fod inden for i forbindelse med de store projekter, men vi vil selvfølgelig gerne snakke med alle, slutter hun.

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126