23948sdkhjf

EG Utility lander kæmpeordre

TrønderEnergi Nett i Norge har valgt it-løsningen Xellent fra danske EG Utility. Med den nye aftale holder EG Utility nu styr på hver sjette nordmands el-regning.
Selskabet står allerede bag hver fjerde danske og svenske el-regning.

Fra danske EG Utility til norske forbrugere
130.000 norske el-kunder hos TrønderEnergi Nett i 23 kommuner i Trønderlag-regionen ved Trondheim kan se frem til at få el-regninger leveret via Xellent, som er en it-løsning til forsyningssektoren fra danske EG Utility baseret på Microsoft Dynamcis AX. Den nye ordre har en værdi på mellem 60 og 90 mio. kr. og al afregning, også kaldet billing, finder sted hos EG Utility.

- Et led i at nå målet som Norges mest effektive netselskab har været at få en aftale på plads, så vi får leveret tjenester til måling, afregning, fakturering og inkasso. Ud over at vores kunder fortsat skal have en pålidelig og overskuelig faktura baseret på den nye it-løsning, så forventer vi også at øge driftsikkerheden og opnå omkostningsbesparelser, som kommer vore kunder til gode. Samtidig med at vi nu får en it-platform, som er forberedt til Smart Grid – fremtidens intelligente el-net, siger Knut Ivar Nyhaug, administrerende direktør hos TrønderEnergi Nett AS.

Hver sjette nordmand
TrønderEnergi Netts kunder er i erfarne hænder. Samlet står EG Utility fremover for, at hver sjette nordmand får korrekt afregning af sit strømforbrug. Og i Danmark og Sverige er EG Utilitys markedsandel endnu større, da EG Utility står bag hver fjerde danskers og svenskers el-regning.

- TrønderEnergi Netts målsætning er at være det mest effektive el-netselskab i Norge i løbet af fem år. Og når de vælger vores løsning til at nå den vision, så gør det os naturligvis ekstra stolte, siger Niels Theilmann Møller, Executive Vice President for EG Utility.

Store internationale muligheder
EG Utility øjner et stort internationalt potentiale i deres løsning:

- Vi har efterhånden mange gode erfaringer med skandinaviske el-selskaber og deres forberedelser på deregulering af el-markedet. Da de nordiske lande er blandt de første i verden, som deregulerer el-markedet, vil vi også stå stærkt internationalt, når andre lande om få år også deregulerer deres el-markeder, siger Niels Theilmann Møller.

EG Utility er dermed klar til den yderligere liberalisering af el-handel i Norden, som lige nu er skemalagt til 2015.

Xellent-løsningen håndterer alle forsyningsarter som gas, el, renovation, fjernvarme, vand, bredbånd mv. og bruges af 50 forsyningsvirksomheder i syv lande.

EG Utility har 170 medarbejdere og er en del af EG A/S koncernen, som omsatte for godt 1 mia. kr. i 2010.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11