23948sdkhjf

Solceller på Bornholm passerer første milepæl

Projektet PV Island Bornholm har netop passeret de 1.000 installerede kilowatt solcellestrøm. Nu går man efter næste milepæl: 2.000 installerede kW.
Elektrikerne på Bornholm drejer ekstra hurtigt på skruetrækkerne for tiden. De er i gang med at tilslutte så mange solcelleanlæg, at øen har mere end 1.000 installerede kilowatt grøn solcellestrøm i stikkontakterne – det svarer til ca. 200 enfamiliehuses elforbrug.

Fra 1.000 til 2.000 kW
Majken Mattesen fra energiselskabet Østkraft, glæder sig over, at så mange borgere på solskinsøen har ønsket at være med i solcelleprojektet:

- Bornholmerne har fra begyndelsen vist stor interesse for den miljørigtige strøm, og vi har nu nået målet med 1000 kilowatt.

Nu stræber man efter den næste milepæl – nemlig 2.000 installerede kilowatt solceller i alt.

Solceller: Ikke kun for idealister
Solceller er en teknologi, som vinder mere og mere indpas i de danske boliger.

- Tidligere var solcelleanlæg forbeholdt idealister inden for vedvarende energi, men i dag er det helt almindelige familier, som investerer i strøm fra solen, forklarer Majken Mattesen.

Bornholmerne har fået et tilskud til deres anlæg gennem projektet PV Island Bornholm – et projekt, der skal få solcellestrømmen til at indgå i klippeøens elforsyning.

Rentable solceller
Med pæne prisfald på solceller de seneste år kan bornholmerne også glæde sig over økonomien bag den grønne teknologi. En simpel tilbagebetalingstid på anlægget på 10-12 år er ikke længere urealistisk, og så er der ikke skelet til de stigende elpriser, der kan gøre solceller til en endnu mere rentabel investering.

Projektet PV Island Bornholm er støttet af midler fra ForskVE-puljen, som administreres af Energinet.dk.

Bag projektet står Østkraft, EnergiMidt, Energitjenesten Bornholm/Bornholms Miljø- og Energicenter, PA Energy, Teknologisk Institut, Danfoss Solar Inverters, Solar City Copenhagen og VedvarendeEnergi.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109