23948sdkhjf

AEA underskriver varmepumpekontrakt i corona-tid

Efter bortfald af grundbeløbet ved udgangen af 2018 er varmeprisen hos Tørring Kraftvarmeværk A.m.b.a. steget betragteligt og for at stabilisere den har selskabet valgt at etablere en eldrevet luft/vand-varmepumpe, som skal køre samdrift med solvarmeanlægget og de eksisterende naturgasanlæg.

Det bliver Aktive Energi Anlæg i Herning, der skal levere anlægget. Parterne underskrev kontrakten i marts 2020.

1 MW eldrevet varmepumpe
Aktive Energi Anlæg (AEA) skal som totalentreprenør levere og etablere et komplet 1 MW el-drevet varmepumpeanlæg, der optager energien fra omgivelserne ved en udeluft temperatur på 0°C / 85% RH gennem en glykol/vandkreds.

Varmepumpen placeres i en ny tilbygning til den eksisterende teknikbygning som i forvejen rummer solvarmeanlæggets installationer.

Derudover installeres en række energioptagere, til at trække energien ud af udeluften og ind i kølekredsen. Energioptagerene kan også benyttes som standard tørkøler for at bortlede overskydende varme fra solvarmeanlægget. 

AEA har i forbindelse med valg af energioptagere haft stor fokus på afrimningsproces/-cyklus og har desuden, som alternativ til kølegård, valgt en faskine-løsning til opsamling af henholdsvis kondensat og overfladevand.

De fire energioptagere er af typen flat-bed fra Alfa Laval, der helt specielt trækker luften ned igennem coilen, hvorved varmen fra ventilatormotorerne afsættes - også i kølekredsen.

AEA har valgt at tilbyde et 2-trins NH3- varmepumpeanlæg bestykket med et to styk stempelkompressor-units fra Sabro.

Varmepumpesystemet bliver leveret som et modulopbygget anlæg, hvor flere komponenter er sammenbyggede på rammer inden leveringen på installationsstedet. Derefter forbindes modulerne på pladsen til et samlet varmepumpeanlæg.

Besparelse på 3,9 millioner
Det forventes at varmepumpeprojektet vil give en energibesparelse på ca. 3,9 mio. kr. hos Tørring Kraftvarmeværk. Samtidigt vil projektet medføre en konkret brændselsbesparelse i Tørring Kraftvarmeværks varmeproduktion og er derfor en væsentlig del af selskabets energispareindsats

I forhold til forbrugerøkonomien vil der være en besparelse for forbrugerne ved gennemførelse af varmepumpeprojektet, idet den selskabsøkonomiske besparelse tilfalder varmeforbrugerne i henhold til hvile-i-sig selv-princippet.

Varmepumpeprojektet ender dermed med at have en positiv miljøpåvirkning, samfundsøkonomi, selskabsøkonomi og dermed sidste men ikke mindst, en positiv forbrugerøkonomi.

Test af anlægget starter ultimo oktober 2020, og endelig aflevering af det samlede anlæg forventes at være ultimo november 2020.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.252