A.P. Møller og Geoop trækker sig fra geotermi i Hillerød
Artiklen er opdateret 14. maj 2020, kl. 09:36
A.P. Møller Holding har tidligere fået tildelt licens til efterforskning og udvikling af geotermisk energi i Nordsjælland.
A.P. Møller Holding ønsker dog ikke at gøre brug af licensen i hele området.
- Jeg kan bekræfte, at Energistyrelsen fra AMPH og fra Geoop har modtaget anmodning om, at de ønsker at trække deres geotermiansøgninger tilbage for Hillerødområdet, skriver pressechef hos Energistyrelsen Ture Falbe-Hansen i en mail til Energy Supply.
A.P. Møller Holding afsluttede tilbage i januar første etape af et et-årigt tværgående projekt, hvor man kortlagde det fremtidige potentiale for at indføre geotermi i Nordsjælland og Københavnsområdet.
- På baggrund af resultaterne af analysen har vi nu indsnævret geotermiprojektet til at omfatte den håndfuld forsyningsområder, der både har et tidsmæssigt sammenfald i geotermisk behov og aktivt har tilkendegivet en interesse i at fortsætte arbejdet med at modne geotermi. Næste etape af projektet skydes i gang i foråret 2020, står der på A.P. Møller Holdings hjemmeside.
A.P. Møller Holding oplyser at der arbejdes videre med med projektet i Nordsjælland, dog ikke i Hillerødområdet, hvorfra man altså har trukket sig.
Licensen til foretage geotermiske boringer i Hillerød-området lå indtil 2018 hos Hillerød Forsyning, der besluttede at levere den tilbage, da det viste sig at være for dyrt og forbundet med for store risici for selskabet.
- Med en koncession skal vi vise, at vi arbejder hen mod en boring. Vi har samarbejdet med en del andre selskaber om at gennemføre prøveboringen. Men nu har vi fået at vide, at prøveboringen skal laves i eget koncessionsområde, og det dermed er os, der kommer til at løbe den risiko, der er forbundet med geotermi. Sådan en boring koster 50 millioner kroner, og det har vi ikke råd til. Teknologien er på papiret rigtig rigtig fin. Vi er bare for lille et selskab til at gøre det alene, sagde direktør i forsyningsselskabet Søren Støvring dengang til Energy Supply.