23948sdkhjf

Nordjysk Elhandel indgår handelsaftale på vedvarende energi i Sverige

Nordjysk Elhandel A/S indgår samarbejdsaftale med Förnybar Energi Sverige AB (FEAB) på op til 500 GWh årlig produktion af vedvarende energi.
FEAB er en sammenslutning af producenter af vedvarende energi i Sverige med mere end 1.000 medlemmer indenfor primært vind- og vandkraft.

Handelsaftalen der træder i kraft den 21. november er en milepæl for Nordjysk Elhandels aktiviteter i Sverige, og styrker Nordjysk Elhandels position som et af Skandinaviens førende selskaber indenfor handel og balancering af vedvarende energi.

Optimal indtjeningen fra produktionen og certifikater
- Det er foreningenens interesse at varetage medlemmers økonomiske interesser. Aftalen med Nordjysk Elhandel skal sikre rentabiliteten i vores medlemmers produktion af vedvarende energi. Det er hensigten at aftalen er langsigtet således samarbejdet fremadrettet kan udvikles til begge parters fordel, fortæller Christer Söderberg, Ordförende i FEAB.

- Handelssaftalen med FEAB er for os en vigtig milepæl for vores aktiviteter i Sverige. Aftalen rummer et stort potentiale, hvor vi kan gøre brug af vores særlige kompetencer indenfor handel og forvaltning af vedvarende energiproduktion samt tilknyttede produkter som elcertifikater og oprindelsesgarantier, forklarer Bo Lynge Rydahl, adm. direktør i Nordjysk Elhandel.

FEAB er konsititueret af organisationerne Sveriges Energiföreningars Riksorganisation (SERO), Svensk Vindkraftförening (SVIF) og Svensk Vattenkraftförening (SVAF).

Mere end 2.200 MW installeret vindkraft
Det danske energiselskab Nordjysk Elhandel har specialiseret sig i handel med vedvarende energi. Selskabet har igennem de seneste år med succes etableret handel og balanceansvar for vindkraftproducenter i Sverige. Nordjysk Elhandel har i dag etableret handelsaftaler med et antal større vindkraftparker i Sverige.

Fordelt på Danmark, Sverige og Tyskland håndterer Nordjysk Elhandel i dag mere end 2.200 MW installeret vindkraft svarende til en årlig vindkraftproduktion på 4,4 TWh.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093